Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Om sajten

Nya iFokus 3.0

2008-08-01 09:10 #0 av: [Mariann]

Under mer än ett år har vi arbetat med en ny version av iFokus. Nu är den färdig. Här kan du läsa om en del av nyheterna.

Nya iFokus innebär en hel del förändringar. Vi har byggt om det från grunden. Bland annat för att tillgodose era önskemål, för att kunna ta emot mycket fler besökare och för att göra det mer tillgängligt för människor med funktionshinder. Nedan följer en beskrivning av en del av allt nytt.

 

iFokus Plus - Lite mer lyx

 

iFokus PlusMed iFokus 3 inför vi Plus, ett paket med extratjänster och finesser. Bland annat ingår detta:

  • Obegränsad inkorg
  • Möjlighet att bifoga filer i privata meddelanden
  • Möjlighet att visa bilder direkt i inlägg
  • Möjlighet att skapa obegränsat antal fotoalbum
  • Större lagringsplats för fotoalbum
  • Stor avatar

Vi kommer att lägga till fler funktioner så småningom. iFokus Plus kan du prenumerera på. Läs mer om vad det kostar och hur du gör här: http://ifokus.se/About/IfokusPlus.aspx

 

Fotoalbum

 

Vid sidan av intressesajterna har vi byggt upp en helt ny portal för bilder: http://album.ifokus.se/.

Alla medlemmar kan lägga upp sina bilder i album och dela dem med sina vänner. Utöver detta kan du titta på bilder som har lagts in i inlägg och bloggar. Allt samlat på ett ställe. Utan kostnad. 

 

Bloggar

 

iFokus dagböcker har ersatts av en bloggportal: http://bloggar.ifokus.se/.

Nu kan du skriva din blogg med vårt kraftfulla bloggverktyg som mäter sig med de bästa bloggtjänsterna på nätet. Det kostar inget. 

 

Sajtportal

 

Intressesajter har vi haft hela tiden, men nu har vi gjort en egen portal för dem: http://sajter.ifokus.se/. Där kan du hålla koll på vad som händer på sajterna.

 

Mer nytt

 

Rättigheter

I nya iFokus har du möjlighet att bestämma vilka som får och inte får läsa på den personliga sajten, bloggen och fotoalbumet. Du kan också bestämma att användare inte ska få kommentera dina bilder, blogganteckningar och gästbok. 

Tillgänglighet för funktionshindrade

I och med att vi går ifrån ramarna och använder hela sidor blir det mycket lättare för människor med funktionshinder, exempelvis synskadade som läser med skärmläsare, att tillgodogöra sig alla information. 

Läs mer om tillgänglighet: http://support.ifokus.se/About/Accessability.aspx.

Blogga med Windows Live Writer

Windows Live Writer (WLW) är ett kostnadsfritt bloggverktyg från Microsoft. Du kan använda det för att blogga på iFokus. Med WLW får du bland annat rättstavningskontroll, möjlighet att säkerhetsspara dina inlägg och möjlighet att pinga tjänster som Nyligen och Bloggportalen. 

Blogga med Word 2007

Om du har Word 2007 kan du använda det för att skriva i din blogg. Det ger ungefär samma fördelar som att arbeta med Windows Live Writer. 

Infoga filmer direkt i inlägg

Javisst, nu kan du visa videor från till exempel Youtube direkt i inläggen, något många medlemmar har frågat efter. 

Nåla fast inlägg

Värdar och medarbetare kan "nåla fast" viktiga inlägg överst i inläggslistorna. Det kan exempelvis vara information om aktuella evenemang, skrivregler eller något annat. 

Förhandsgranskning av bilder

När du bifogar bilder i inlägg visas en tumnagelstor kopia av bilden direkt i inlägget. Du kan alltså se om en bild verkar intressant innan du har öppnat den.

Snabbkommandon

Det har vi visserligen haft en del av i gamla versionen, men nu finns det ännu fler snabbkommandon för att navigera på iFokus. Läs mer: http://v3.support.ifokus.se/About/Accessability.aspx.

Det finns mängder av andra nyheter att utforska. Hoppas att du tycker om iFokus 3.0!

Vänliga hälsningar

 

iFokus-gänget

Anmäl
2008-08-01 09:12 #1 av: [Mariann]

Glöm inte att att lägga till

http://support.ifokus.se/

som favoritsajt. Där kommer ni att kunna hitta mer information och även ställa frågorna som vi inte kan hjälpa er med här på sajten!

 

Jag tycker det har blivit riktigt fint! Skrattande

Anmäl
2008-08-01 09:40 #2 av: [Mariann]

Besök gärna också ridsport iFokus där Lisette har gjort jätte fina artiklar om det mesta!

Mariann/Sajtvärd

Anmäl
2008-08-01 12:20 #3 av: Hoppfull

Man känner sig onekligen lite vilsen så här i början... blir lite åksjuk när hela sidan förljer med inläggen upp men det vänjer man sig nog snart vid :) Däremot hade jag gärna sett ett ökat utbud på smileysar...

Anmäl
2008-08-01 13:56 #4 av: [Mariann]

Det ska visst komma! Skrattande

Anmäl
2008-08-01 14:00 #5 av: marias777

Måste erkänna att det känns lite förvirrande så här i början när det är så nytt men men...kanske att man vänjer sig så småningom..får känna in lite hur det känns,det ska nog bli braGlad

Anmäl
2008-08-01 14:08 #6 av: Hoppfull

Man kanske inte har lärt sig ännu... men så här långt har jag väl störst problem med att hela sidan åker med när man scrollar...

Kan ni andra se era favoriter? Förut hade man ju en lista på vilka av dem som var inloggade...

Anmäl
2008-08-01 14:13 #7 av: [Mariann]

Nix dem kan man inte se... man får klicka in på "mina vänner"

sedan har  jag lite problöem med att det överlappar. har ni det så ibland. speciellt längre ner.

Men också att "senast lästa" och "hur många gånger det är läst" det står på varandra...

Anmäl
2008-08-03 01:07 #8 av: camillal777

Halllloooooj allihopa!

Ja detta ser ju fint ut, en hel del att lära sig ser jag, har inte varit här på länge nu utan gungat runt i en husbil :)

Anmäl
2008-08-04 13:04 #9 av: Kurina

Är det bara jag som tycker att nya iFocus är trög. Det tar mycket längre tid än förut att ladda upp en sida. Kan inte bara vara min uppkoppling eftersom jag kan surfa runt utan problem på andra siter.

Anmäl
2008-08-04 14:04 #10 av: [Mariann]

Det är segt och de har nog något problem med servrarna, det låg ju nere hela dagen igår och man märker att problemet inte är helt löst... det är väl "startproblem"...

tålamod är ju en dygd som vi alla kan behöva träna oss i då och då...FlörtObestämdTyst

Anmäl
2008-08-04 15:19 #11 av: Hoppfull

Mmm, mitt tålamod fungerar så att jag loggar ut och ägnar mig åt annat istället :D Blir så otoligt matt av att sitta och skriva inlägg som inte går att lägga in sen... så jag sitter i regnet med en bok istället.

Anmäl
2008-08-05 09:11 #12 av: [Mariann]

Alla har problem med sina pm... de jobbar på att lösa dem.

 

Anmäl
2008-08-05 09:12 #13 av: [Mariann]

Vissa har haft problem med sin privata sida.

Om ni inte fått något e-brev med verifieringskod så vänta lite till. Det dyker vanligtvis upp tids nog. Givetvis ska ni dubbelkolla att ni verkligen angett rätt e-postadress.

Om man inte kan komma åt sin personliga sida trots att den är aktiverad eller att man inte kan ändra inställningar på den, beror det troligtvis på att man har ogiltiga tecken i sitt användarnamn.

Sajtens adress får inte innehåll "_" (underscore). Det får heller inte börja med "-" (bindestreck). Om ditt användarnamn/sajtadress gör det, säg till här så hjälper vi er att ändra det.

Anmäl
2008-08-05 12:24 #14 av: Hoppfull

Jag har ingen brådska med mina sidor och pm osv, det enda som stör mig är att ifokus är så oerhört långsamt. Jag sitter inte vid datorn och väntar på att sidorna ska laddas utan går härifrån :) Jag väntar tills det fungerar istället...

Anmäl
2008-08-05 19:57 #15 av: ANNIA

Mariann, det här med att det överlappar för dig, kan bero på din webläsare vilken zoom storlek du har. Om du har IE7 så har du ett förstoringsglas längst nere till höger strax ovanför klockan. Där finns en liten svart pil som du kan gå in och ändra. Det brukar normalt sett stå på 100%.

Har du däremot IE6 så funkar tydligen inte nya ifokus 100 med den men du kan prova ett par grejer. tryck ner ctrl knappen och sen endera - eller + och se om storleken ändras.

Eller håll ner ctrl knappen och scrolla försiktigt med musen. Åt ena hållet blir det sämre, men då ska det bli bättre åt andra hållet.

Eller prova att hålla ner ctrl och klicka till på siffran 0 det ska ev återställa storleken till 100%. Kommer inte ihåg så mycket från IE6 men har för mig att det nånstans uppe bland knapparna verktyg eller visa ska finnas nåt som heter zoom, om inte det med ctrl funkar.

Annars uppdatera dig till IE7.

A Minute to learn, never a master.
That´s life.

 

Anmäl
2008-08-05 20:01 #16 av: [Mariann]

TACK för att du bryr dig Kyss

... men precis som du säger om IE6 vs 7 så funkar inte no 6 och när jag sedan skulle uppdatera till IE7 så havererade datorn... så nu sitter jag med ny dator och tunnare plånbok ;) men ett perfekt iFokus!!! Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.