Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Andlig utveckling

Själen

2008-09-18 10:55 #0 av: [Mariann]

Själen är människans kärleks-visdoms aspekt. Den är det strålande ljus som alltid är hävd över dualitetens plan.

För Själen är sinnestillstånd som smärta och lust, glädje och sorg, behag och obehag, okända i den mening och med det innehåll som dessa tillstånd har i personlighetens värld. På samma sätt  har vanlig logik, kalkyleringar och tid inte har en plats i Själens värld. Själen innehåller all den visdom och kärlek som har kämpats till genom inkarnationers kamp och smärta. Själen är alltid genomströmmad av det universella kärleks-visdomsljuset. Men bara de aspekter av Guds Kärlek och Visdom som ger återklang  i Själens egen erfarenhetsvärld kan användas i skapande verksamhet. Just därför påtar sig själen att bindas till tid och rum genom sina personligheter.

Själen är evig, men samtidigt under utveckling. I tidernas begynnelse är Själen en gudomsgnista som innehåller den gudomliga flamman. När utvecklingen i själens del av universum har nått en viss punkt, nedsänker den i ett begynnande skapande av personligheten en trefaldig gnista inne hjärtchakrats sammanvikta blomma. genom millioner av års erfarenheter på personligheternas plan ändras Själen från en liten flamma till ett strålande ljus, från att vara drömmande till att vara medveten, från passiv kärlek till aktiv kärlek, från en förståelse av enhetsplanets enkelhet till en förståelse av Gudomens tankesfär och från en iaktagare och njutare, till ett medvetet skapande aktivitet. Tillslut blir Själen ett uttryck för Kristus i människan.

soluppgång.jpg

Själens väsen är hela tiden genomströmmad av Guds Kärleks  sammansmältande ljus. På vår planet verkar Herren Maitreya som själens ljuskälla. Som representant för Sol Logos, det väsen som omsluter solsystemet och vari vi alla lever, förbinder Herren Maitreya alla själar med utrströmningen från Solens hjärta och stärker därmed den kraft i människan som söker enhet, sammansmältning och frihet från fångenskapen i materiens värld. Genom Själarna förbinder Herren Maitreya, Kärlekens Herre sig med alla de personligheter som responderar på Hans vibration genom deras hjärtana ljus.

När Själen blir medveten och kraftfull och när personligheten har börjat bli mätt av den fysiska världen glädjeämnen, vänder Själen sin uppmärksamhet mot personligheten och sänder en ström av ljus in i hjärtcentret. Detta ljus får den trefaldiga gnistan att flamma upp och ändra sig från latent till aktiv. Själen tillrätta lägger nu liv efter liv genom en mer medveten och noggrann planläggning av personlighetens träning på det fysiska planet. Under planläggandet och stimuleringen håller Själen noga ögonen på  de ljusfacetter som uppbyggs i den kausalakroppen strukturer, tills den ser det himmelska tempel stråla med precis de kvaliteter i fullkomliga former och färger som var planlagt från tidernas begynnelse. När människan är färdigskapad till Guds avbild sänder Anden sin eld genom templet och lyfter det så högt i frekvens att den absorberas fullt ut av själen. Verket är då fullgjort och Själen har blivit vuxen, redo till en skapande verksamhet i en högre spiral.

utdrag ur boken Menneskets indre Univers, av Asger Lorentsen.

Den Gyldne Cirkel

 

Anmäl
2008-09-22 09:19 #1 av: [Mariann]

Visst drar själen oss uppåt i evolutionen. Men det är inte meningen att själen ska göra hela jobbet, utan det är i allra högsta grad viktigt och också helt nödvändigt att vi dvs personligheten vänder sig mot själen och söker den, kämpar för att nå den.

Anmäl
2009-02-26 07:39 #2 av: [Mariann]

Här var det minnsan tomt på kommentarer...

Anmäl
2009-02-26 07:40 #3 av: Farwuq

Jag har ännu inte hunnit läsa!

Flört

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2009-02-26 07:41 #4 av: [Mariann]

Kanske fler som missat denna enkla förklaring på vad själen är... Obestämd

Anmäl
2009-02-26 07:45 #5 av: Farwuq

Hmm...

Är själen en "volym" i Akasha biblioteket?

Den innehåller en massa information, men givetvis inte all. Är den "en bok" bland flera?

 

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2009-02-26 07:51 #6 av: [Mariann]

En av de möjligheter som öppnar sig för den människa som utvecklar den högre klärvoajansen (mental), är förmågan att läsa akashakrönikorna. Dessa krönikor är den globala ”minnesbank”, där allt vad som har foregåtts i de tre världarna nedsänkes av de fyra karmiska herrarna, som i Bibeln kallas  för de ”antecknande änglarna”. De arbetar i de hallar där anteckningarna befinner sig, eller de ”för livets bok”, som det også heter i Bibeln. Det är dock viktigt att skilja mellan den pålitliga läsningen som föregår på mentalplanet, och den illusoriska återspeglingen på astralplanet, som de flesta klärvoajanta i dag kommer i beröring med genom astral klärvoajans. För att kunna läsa akashaanteckningarna krävs det en mental polarisering, som först är möjlig på ett mycket framskrident stadium.

Anmäl
2009-02-26 07:53 #7 av: [Mariann]

om man då läser detta stycke #6 så  är akashakrönikan något som är "antecknat" av vad som händer i de tre lägre världarna och där är väl egentligen personligheten herre. Obestämd

Så att själen är en "volym" vet jag inte, men att personligheten är det är ju troligt.

Anmäl
2009-02-26 09:02 #8 av: Aldebaran

Så när dom flesta mediala pratar om själens Aura så är det i dom flesta fallen Eterkroppen och inte Auran det är frågan om..

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-02-26 13:30 #9 av: [Mariann]

Vi hade en diskussion någonstans om lidandets mening...

 

"Själen innehåller all den visdom och kärlek som har kämpats till genom inkarnationers kamp och smärta"

Anmäl
2009-02-27 10:54 #10 av: hatchepsut

#2 I vissa lägen känns kommentarer överflödiga och kontemplation över det sagda värdefullare...tystnaden talar också...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.