Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Övrigt

Gayatri - En hymn till Sollogos

2008-09-14 18:15 #0 av: [Mariann]

Denna hymn till Sollogos drar till sig uppmärksamheten från ordnar av mycket stora väsen. Av Geoffrey Hodson.

Geoffrey-Hodson

Geoffrey Hodson

 

Gayatri-mantrat - denna "hymn" till Sollogos drar till sig uppmärksamheten från ordnar av mycket stora väsen. Dessutom är mantrat i sig själv mycket fridfullt, när det intoneras korrekt. Huvudsakligen drar den till sig de väsen som är förbundna med den andliga, överfysiska och fysiska solen - här under planetens änglahierarkier och sefiroter och genom dem - och ändå direkt - stora änglar som är förbundna både med själva Solen och Sollogos.

Denna respons som egentligen inte kan beskrivas med mänskliga uttryck, påminner om ett vibratoriskt svar; ett erkännande av och förening med både den sjungande yogi och planetens högre principer. Det rör sig särskillt om Monadens atma och buddhi  i människan, och också - när det handlar  om planetariska sefiroter - högre manas. Det är svårt att hitta ord som fullt ut kan beskriva dessa responser - ävenom det är verkligt och går att känna igen när de iaktas - precis som man normalt inte fysiskt kan se varken transmission eller mottagning av radiovågor.

Dessa medvetandenivåer är mycket höga och det är bra att försöka att träda in i dem under meditation, eftersom man alltid måste vara helt opersonlig och helt undgå att mänskliggöra dem. Icke desto mindre kan rent mentala bilder bildas av sig själv i sinnet, såsom bilden av en mäktig trappa med otaliga vita, skinande, kraftfullt byggda steg. Dessa kan ses passera från de stora ärkeänglarnas och änglarnas högre manasiska, buddhiska och atmiska redskap och medvetenhet, genom vilka Sollogos manifesteras och uttrycker sig, ja man kunde nästan säga existerar. Även om dessa soldevor är väsen som själva är under utveckling, är de också delar av själva "Han", som är universums Herre och Kung.

Gayatri är ett mantra som kan uppväcka solprincipen eller Sollogos-Närvaron i Monaden-själen-personligheten och bringa sin kraft och strålglans i förökad aktivitet i alla, inklusive både kroppen och det högre medetandet.

Yogans ändamål är inte bara att yogin erkänner sin enhet med Solens Logos, utan också att ge Sollogos fortsatt större kraft så den naturligt kan uttrycka sig i yogins dagliga medvetande. All yoga är således en tvådelad process som omfattar att sinnet tränger in till erkännandet av enhet och samtidig att det skapas en växande aktivitet av den universella livsprincipen i yogin. Yogin räcker inåt mot "Gud" och "Gud" uppnår ett växande grepp om yogins hjärna-sinne-uppmärksamhet. Det trefaldiga syftet är att bygga en bro mellan de två, att hålla den öppen och lära att nyttja den.

Jag föreslår att man mediterar på själva idén om att försvinna in i den obeskrivliga strålglansen som är höjdpunkten av kosmisk existens och som i verkligheten är INRE snarare än högre. Det föreslås att man fortsätter med den mentala övningen, vilket innbär att de formlösa manifestationerna uttrycks som om en stor ärkeängel svävade i fullständig ro på båda sidor av varje steg. När aspiranten rör sig upp genom de olika planen genom sin sång, ser det ut som att dessa väsen svarar genom ett "blick", vilket naturligvis betyder en kraftnedströmning, oavsett hur kortvarig det är på deras nivå.

"Trappan" stiger naturligtvis långt jämsides ärkeänglarna mot det vidunderliga Sollogos-hierarki, Solens stora dhyanier, och den fortsätter otvivelaktigt uppåt (vilket vill säga inåt) mot Den Kosmiska Logos och in i oändligheten. Alle de stora devor som är förbundna med devaherrarna på den uppstiganda trappan, fortsätter oupphörligt med deras egen påkallande änglasång. Efter sången gör yogin väl i att vara stilla med sinnet vänd mot dessa inflytanden, krafter och vidunderliga väsen i störst möjlig mottaglighet.

Man måste vara försiktig med att inte bli för formell i denna mentala presentation. Även om den är sann i sig själv, tjänar den bara till att vare en verbal framläggning av det som är ordlöst. Devor har naturligtvis synliga aspekter som påminner om idéskapta former - gudomliga tankar - på dessa överfysiska nivåer. Men de kan bättre uppfattas som koncentrationer av logoisk kraft, ljus och intelligens, med långdragna auror, arrangerade i de speciella färggrupper som de var och en representerar och uttrycker. Alla dessa fenomen räcker "ner" till planetens formnivåer (konkret tanke, känslor och fysisk substans), där devorna och naturandarna är präglade av gudomliga tankar, samtidig som de också själva är väsen under utveckling - en paradox kanske, men icke desto mindre en sannhet.

När Gayatri sjungs korrekt, speciellt i den hinduistiska traditionen och enligt urgammal föreskrift, är responserna ännu större än de här beskrivna. Icke desto mindre kommer var och en som nyttjar denna form av "kraftljudskallan" frambringa inre responser. Yogis, reinkarnerade brahminer och medlemmer av mysterieskolor som med insikt sjunger i grupper, framkallar en mycket stor, om än en annorlunda respons. Den genomströmmer inte bara deras egna auror, utan når också ut i omgivningarna. Det är onödvändigt att säga att all sång frambringar dessa verkningar till en viss grad, då det hela i hög grad är mantriskt och då det frambragda ljudet är förbundet med yug eller idén om identitet. Även om det inte erkänns, så välsignas och hjälps alla genom mantra yogans praktik, när den utförs korrekt.

 

 

Gayatri-Tanker-om-Gayatri-Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab 

Anmäl
2008-09-14 18:19 #1 av: [Mariann]

Gayatri med Miten och Deva Premal

 

Anmäl
2008-09-14 18:20 #2 av: [Mariann]

Om bhur bhuvah svaha
Tat savitur varenyam
Bhargo devasya dhimahi
Dhiyo yo nah prachodayat

Anmäl
2008-09-14 23:15 #3 av: EvaLeva

Tack Mariann

Jag älskar detta mantra, det sjunker djupt in i mig och jag känner närvaro...*L*

Anmäl
2008-09-15 08:58 #4 av: EvaLeva

Alltid när jag ska gå och sova är jag iskall. Jag måste ha nattlinne och små sockor på mig för att överhuvud få upp värmen i kroppen. I går kväll la jag mig utan sockor ch kurade i hop mig för att bli varm. Detta Gayatrimantra gick runt i mitt huvud. Jag sjöng det om och om igen och döm om min förvåning då jag helt plötsligt känner värmen sprida sig i min kropp. Jag blev varm, såpass att jag fick lätta på täcket lite. 

Jag sjöng detta mantra i mitt huvud tills jag somnade...*L*

Anmäl
2008-09-15 09:49 #5 av: [Mariann]

U N D E R B A R T!

jag tycker om den också, men jag är så varm av mig (i den åldern du vet) att jag behöver ha fönster öppet osv och knappt nått på mig...

men sjung den varje kväll, vet jag! Då blir det som står i artiklen också:

"Gayatri är ett mantra som kan uppväcka solprincipen eller Sollogos-Närvaron i Monaden-själen-personligheten och bringa sin kraft och strålglans i förökad aktivitet i alla dessa, inklusive både kroppen och det högre medetandet"

Skrattande

Anmäl
2008-09-15 14:13 #6 av: EvaLeva

Mariann

Jag känner redan detta tillstånd då jag sjunger mantrat i mitt huvud, vilket jag gör mest hela tiden. Var tvungen att gå in här för att lära mig melodin ordentligt... vilken medicin! *L*

Anmäl
2008-09-15 14:24 #7 av: [Mariann]

Skrattande Härligt!

 

Då behöver du inte vara iskall mer då! Bara å sjunga mantrat varje kväll!

Anmäl
2008-09-15 14:29 #8 av: [Mariann]

Ska tilläggas att jag känner inte av detta tillstånd ovan.

Jag sjunger den ytterst sällan, men jag tycker mycket om den.

 

Så det inte blir några missförstånd här. Glad

Anmäl
2008-09-15 14:29 #9 av: rosmarin90

Jag älskar det här mantrat och det är så vackert när DevaPremal och miten framför det.

Tack Marianne

Anmäl
2008-09-24 14:32 #10 av: Aracco

När jag mediterar till det här mantrat flyter jag in i allt och känner hur jag andas tillsammans med allt och alla.. E en cool känsla..Glad

Ryser alltid av välbehag när jag hör den!!

Anmäl
2010-12-03 21:03 #11 av: Gaiatri

Det finns många översättningar/tolkningar av Gayatri mantra. Här är en esoterisk på engelska:

The Gayatri

O Thou Who givest sustenance to the universe,

From Whom all things proceed

To Whom all things return,

Unveil to us the face of the true Spiritual Sun

Hidden by a disc of golden Light

That we may know the Truth

And do our whole duty

As we journey to Thy sacred feet.

Sajtvärd på Andlig utveckling

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.