Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
* Hjärtats Visdom

Hjärtats Visdom

2008-09-02 08:53 #0 av: [Mariann]

Asger Lorentsen ger en djup och överskådlig förståelse av invigningsvägen och den högre andliga utvecklingen. Boken hjälper läsaren att förstå den andliga utvecklingens många facetter, faser och utvecklingsmöjligheter.

Förord

Den mesta litteraturen om utvecklingens processer och syfte beskriver det enkla, det som vidrör det nära livet. Men de som önskar att förstå utvecklingens möjligheter på längre sikt, har lust till att kämpa med svåra problemställningar som fordrar större differentieringar i den andliga förståelsen.
till ex spelar det en stor roll för valet av utvecklingsväg om vi förstår olikheter och likheter mellan Nirvanas Buddha-ideal och Gudsrikets Kristus-ideal. Om vi är uppmärksamma på om vi är i en fas där det läggs vikt på hjärtats, huvudets eller viljans väg, och om vi är medvetna om var vi är på utvecklings- och invigningsvägen. För några av oss kan det också vara av stort värde om vi förstår vad vi eventuellt tränar till i förhållande till den vidare utvecklingen efter fullföljandet i människoriket. Om vi vet hur vi kan främja utvecklingen genom ett engagemang i Den Nya Tidsålderns gruppinvigning, och om vi förstår möjligheterna för sammarbete med den inre andliga elden.

Denna boks huvudsyfte är att hjälpa andligt intresserade människor in i en värld av esoteriska förståelser av människans djupare andliga utveckling. För det är i de mindre tillgängliga förståelserna som svaren kan ges på de komplicerade frågorna som vi ställer livet när de enkla frågorna är besvarade. Då jag samtidigt är av den uppfattningen att de komplicerade blir enkelt när det upplevs från sitt eget perspektiv har jag försökt att framställa många avancerade förståelser på sätt som verkar levande, meningsfulla och användbara.

Boken ingår också som ett projekt i förbindelse med ett Ph.DE studie under Seven Rays University, som särskilt är präglad av Alice A. Baileys esoteriska förståelser. Därför har jag valt att i särskild grad ta utgångspunkt i denna litteratur, eftersom jag har försökt att presentera egen kunskap härifrån på ett överskådligt sätt. Samtidigt har jag försökt att avbalansera den intellektualism som ofta uppstår i studier av Alice A. Bailey, genom att lägga vikt på kärlekens utveckling och genom att ta läsaren med på "resor" in i de svårt tillgängliga universum. Pga bokens stora rikedom av informationer är det tillagt ett index längst bak i boken, så den också kan användas som uppslagverk.

April 2001, Asger Lorentsen. www.dengyldnecirkel.dk

Forts del I

 

 

Anmäl
2008-09-02 08:56 #1 av: [Mariann]

Vi har ju tillåtelse att översätta 1 kapitlet i alla Asger Lorentsens böcker och i  denna bok Hjärtats Visdom handlar 1 kapitlet om Hjärtebladens utveckling och sett tillsammans med den Egoiska Lotusen.

Den lotus som ofta nämns i Bailey böckerna och som kan ge oss en mkt klar förståelse om hur utvecklingen går fram stegvis, dels individuellt men man kan också sammanlikna den i ett större perspektiv så att mänskilghetens utveckling kan studeras som helhet.

God läsning! Skrattande

Anmäl
2008-09-02 12:28 #2 av: [Mariann]

Så här står det på baksidan av boken:

HJERTETS VISDOM er tredje bog i serien ÅNDELIG FILOSOFI og omfatter emner som:

  • Indvielsesvejens faser
  • Hjertetcentrets tolv kvaliteter
  • De syv veje efter menneskelig fuldkommenhed
  • Nirvanas enhed og Gudsrigets kærlighed
  • Gruppeindvielse og indstrømning fra Guds Rige
  • Ildens Yoga og kristusvejens kærlighed


Asger Lorentsen giver en dyb og overskuelig forståelse af indvielsesvejen og den højere åndelige udvikling.

Bogen hjælper læseren til at forstå den åndelige udviklings mange facetter, faser og udviklingsmuligheder, og åbner således mulighed for at se de individuelle udfordringer i sammenhæng med de langsigtede mål for udviklingen.

Samtidig gives et væld af interessante oplysninger fra vanskeligt tilgængelige dele af A.A. Bailys litteratur, hvilket gør bogen velegnet som et åndeligt opslagsværk.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.