Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Andlig utveckling

Regnbågsbron - antahkarana

2008-09-21 12:24 #0 av: [Mariann]

Från en människas hjärtcenter går en ljuslinje genom huvudet och förbinder själen med den inkarnerade personligheten.

IMG_0809_[288X216].jpg

 

Denna ljuslinjes storlek och öppenhet bestämmer hur mycket glädje en person vid en given tidpunkt kan få av de kvaliteter som finns på kausalplanet och i Själen och Anden. Från Själens hjärta fortsätter ljusbron till centrum av Anden.

Ljusbron kallas rengbågsbron eller antahkaranakanalen. Den kan stråla i alla regnbågensfärger men oftast kommer det gyllene illuminierande ljuset dominera. Genom regnbågsbron når Själens impulser personlighetens värld, och personligheten kan låta något av sin uppmärksamhet vandra mot Själens rike för att söka lindring, frid, kärlek, intuitiv förståelse och ny inspiration.

De flesta människor har en ganska tunn och svag regnbågsbro, för denna byggs först upp som en användbar bro efterhand som Själen önskar att ta kontroll över personligheten. Så länge regnbågsbron är svag kan det starka ljuset från Själen inte få ingång på det fysiska planet, och Själen har svårt att dra personligheten uppåt i evolutionen. Några klairvoajanta kan uppleva förbindelselinjen som ett rör varigenom de kosmiska energierna och subtila tankar kan strömma. Över röret finns människans obegränsade och färdig utvecklade egenskaper som är genomstrålade av ett mycket fint vibrerande ljus. Under röret finns människans inkarnerade personlighet omgiven av dens konkreta tankegångar och det begränsade systematiska tänkandet, utan möjlighet att träda utanför fasta tankekonstruktioner och självcentrerade känslor om passagen genom röret är blockerad, vilket den ofta är.

Beroende på hur fri ljusgenomströmningen är i ljuslinjen som kan levandegöra hjärtatcentret, kan man iakta en väldigt stor skillnad i de enskilda människornas andliga förmågor, förståelse, humör och frihet.

Ibland kan ljuslinjen var svag och blockerad av karmiska orsaker. Till exempel kan regnbågsbron hos en framskriden individ vara bruten för att ge personligheten en typ av upplevelse som bara kan fås när Själens kärlek inte når igenom. Således kan depression, sinnessjukdom, maktsjuka och svart magi uppträda på de lägre invigningsgraderna om förbindelsen till Själen är bruten av karmiska orsaker.

Grunddragen i utvecklingen är emellertid att förbindelsen mellan Själen och personligheten långsamt och gradvist stärks från den inkarnation som Själen börjar att ta kontroll över personligheten för att kunna styra dens utveckling mer direkt och för att kunna använda den som redskap på det fysiska planet. Vid full illumination kan man se en antahkaranakanal som är bredare än personens huvud och som täcker hela ryggen. Detta betyder att det inte bara är en mycket fin kontakt, utan också att själen har övertagit kontrollen med den mentala, astrala och fysiska-eteriska kroppen. Det vill säga att den egocentrerade personligheten är upplöst och att alla de färdigutvecklade förmågor och egenskaper kan användas utan förvrängning på det fysiska planet.

 

utdrag ur boken Menneskets indre univers, av asger Lorentsen

Den Gyldne Cirkel

 

Anmäl
2008-09-22 09:13 #1 av: [Mariann]

Det är alltså denna kanal som det är urviktigt att bygga, rensa och stärka!

Anmäl
2008-09-26 11:05 #2 av: Howliten

Och det kan man göra genom meditation?

Anmäl
2008-09-26 14:50 #3 av: [Mariann]

Jajamensan, genom en meditation som riktar sig till själen och som påkallar ett högre ljus. Så ser jag det i alla fall.

Det finns också antahkaranameditioner enligt tibetanens sätt, fast de har jag knappt aldrig gjort.

jag ska se om jag hittar någon sådan, den blir nog på danska isåfall... så kan du känna, de meditationer som fler av oss här gör o rekommenderar finner du under kategorin meditationer.

Anmäl
2008-09-26 14:55 #4 av: [Mariann]

http://www.visdomsnettet.dk/k-38/

här kan du hitta  en hel del.

men jag tycker den jag själv alltid körde Ljusmeditation/hjärtemeditationen är mycket enklare och kanske vackrare Skäms och den hittas som sagt bland många andra fina mediationer i kategorin meditationer

Anmäl
2009-02-26 13:25 #5 av: [Mariann]

Klipper igen (jag gillar ju det Flört)

"Ibland kan ljuslinjen var svag och blockerad av karmiska orsaker. Till exempel kan regnbågsbron hos en framskriden individ vara bruten för att ge personligheten en typ av upplevelse som bara kan fås när Själens kärlek inte når igenom. Således kan depression, sinnessjukdom, maktsjuka och svart magi uppträda på de lägre invigningsgraderna om förbindelsen till Själen är bruten av karmiska orsaker."

Något att tänka lite över kanske... Oskyldig

Anmäl
2009-02-27 12:03 #6 av: [Mariann]

#5 Intressant va??

Vad tror ni menas med de lägre invigningsgraderna? Vilka tror ni är de lägre?

Anmäl
2009-02-27 15:44 #7 av: Aldebaran

1-3:an har jag hört. Alltså fram tills att du blir frälst ifrån detta lidande (som ju är det egentliga lidandet)

Frälst ifrån materiens kors så är frestelserna stora för lärljungen.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-02-27 17:02 #8 av: Choklad

Jag har haft depression enda sedan jag föddes..nästan .Levde i ett tycksyndommejtillstånd( trodde att det var naturligtFörvånad)  ända tills det för ca 2 månader sedan dök upp inom mig att det har varit det som har orsakat allt h-------e .  Men nu känns allting mycket bättre......vet inte vilka som är de lägre invigningsgraderna....Obestämdjag kan egentligen inte riktigt förstå det där....Obestämd

U R us

Anmäl
2009-02-27 17:22 #9 av: Aldebaran

Vilket det?

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-02-27 17:23 #10 av: hatchepsut

Tänker på Eckhard Tolle en av dagens stora Lärde som själv led av depression och var mkt nära att ta sitt liv, en dag gav upp allt motstånd och därmed kom till insikt...Kan ju vara ett "medvetet drag" av själen att sätta personligheten i ett tillstånd av "vila".

Anmäl
2009-02-27 17:33 #11 av: [Mariann]

#8 Kunde det hjälpa att läsa vår artikel om dicipelskapets väg Obestämd, den tycker jag beskriver invigningarna mycket bra. Glad

Prova och se!

Anmäl
2009-02-27 17:33 #12 av: Aldebaran

Dom "stora " problemen för adepter/lärljungar är just olika typer av depressioner samt hjärtproblem...

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-02-27 22:16 #13 av: szirius

#8 har du några bra böcker som du tycker att du får hjälp av?Böcker, rutiner och böner kan hjälpa gott . "Att må dåligt är en bra början" finns det en bok som heter - jag tycker att namnet är väldigt talande.Det är en början till att inse att man behöver/vill ha en förändring i livet.Och som du själv redan upplevt- den största förändringen handlar om sitt synsätt,sin inställning.

Eckart Tolle skriver också att när vi är i det största lidandet är vi i själva verket närmast befrielsen.Kruxet är bara att i stället för att släppa egot så krampar vi ofta fast i det ännu mer...

Man får ha tålamod med sig själv...Flört

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.