Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Ljusarbete

Ljusarbete

2008-10-27 14:18 #0 av: [Mariann]

Ljusarbetarna är den öppna dörr som de andliga rikena kan använda för att nå in i mänskligheten. Eftersom en människa som mottar energi och ger vidare gör vibrationen mer mänsklig och därmed blir den mer mottaglig för människor.

Vill bara skriva lite om detta, som jag hoppas fler av oss idkar då och då och isynnerhet när mänskligheten är i kris av olika slag.

Eftersom vi är en dörr mellan ljusets riken och mänskligheten ligger det på de av oss som är medvetna om ljuset och de andliga rikena att samarbeta och förmedla tankeformer, visionerna, ljuset och kärleken som strömmar därifrån.

Vi kan var och en av oss beroende på vart hjärtat ligger fokusera på olika områden på jorden, tex. Mellan Östern som ju är mänsklighetens solar plexus, Afrika och de stora problem som finns på den kontinenten. Mänskliga rättigheter. Vi kanske brinner för djurens rättigheter och några av oss kanske gärna samarbetar med vattnens devor om att skapa rent levande vatten på Jorden, ja det finns många områden att fokusera på.

 

himlen brinner.jpg

I boken Kosmisk Eld säger Tibetanen att man famnar och omsluter de riken som är under i evolutionen. Så mänskligheten som det 4 naturriket har att omsluta och hjälpa djur, växt och mineralriket. Även de människor man uppfattar går bakom.

Liksom det 5 naturriket (Hierarkin) har att genomströmma och hjälpa alla andra under dem.

Mänskligheten som ju är på väg in i det 5 naturriket ska alltså träna på att omsluta lägre riken och också samarbeta med änglar och devor om den uppgiften.

Så om du tillhör den skaran människor som inser att saker inte skapar sig själv utan att här krävs samarbete över gränserna så finns det rikligt att ta fatt i!

Man kan lätt i sin dagliga meditation ge 5 minuter av sin tid till att välja ut ett område i mänskligheten och be om att Guds ljus och kärlek omsluter området, se visionen för området och skapa tankeformer om den förändring du önskar ska ske i aktuellt område.

Låt oss alla vara den öppna dörr in i mänskligheten som ljustets riken önskar av oss!
Bli en mer medveten samarbetpartner!

Anmäl
2008-10-27 15:28 #1 av: Lionadh

Mycket bra och tänkvärt! Tack Mariann!

Anmäl
2008-10-27 15:36 #2 av: Hoppfull

Japp, fint skrivet och viktigt att komma ihåg!

Anmäl
2008-10-27 18:55 #3 av: [Mariann]

Ja eftersom tankens kraft fungerar och isynnerhet om man använder den för helhetens bästa och utveckling!

Så tänk på gott folk, visualisera och skapa positiva tankeformer som devorna kan bygga av finare vibrerande stoff som påverkar oss, bygg mer av det än det ofta tyngre varianterna som egosim, makt o girighets tankeformer som tänks/byggs ideligen av de flesta människor och som devor måste bygga också...

För att öka motvikten till alla giriga tankeformer behöver vi visualisera och skapa ljusa tankeformer av medmänsklig kärlek på jorden, en mänsklighet i harmoni, mänsklighetens broder/systerskap mm mm...

The more the merrrier!

Anmäl
2008-10-28 13:54 #4 av: Eremitha

Detta är viktiga insikter.

Att skapa positiva, ljusa, högvibrerande tankeformer är något man kan ägna sig åt alltid - varje dag, i alla situationer. Det är viktigt att veta att det är betydelsfullt, att det behövs. Tack för påminnelsen!

En kväll för en tid sedan, i gränslandet mellan sömn och vakenhet, fick jag en plötslig klar bild av en speciell aspekt av den här saken, och med den en kom en kausal insikt i konkret dräkt, så att säga.

Jag såg hur en människa (i detta fallet jag eftersom det var jag som upplevde) genom att hålla sitt eget ljus i hög frekvens, och genom detta stå till förfogande som kanal, automatiskt sprider denna frekvens till sin närmaste omgivning. Genom att "bara vara" i öppenhet i hjärta och sinne, omsluts alla i vår närhet av detta.

Då gynnas och underlättas frekvenshöjningen för andra, även då vi inte ens har våra tankar och vår medvetna intention fokuserade på att göra denna insats. Och även om människorna runt oss aldrig någonsin tänker i dessa banor själva, eller är andligt intresserade.

Jag förstod, att genom att aspirera ljus och hålla vår egen kärleksfrekvens så ren som möjligt, bidrar vi till vibrationsökning i alla grupper vi möter och lever med, tillfälligt eller kontinuerligt, oavsett på vilken nivå varje individ befinner sig. Detta har jag förstått teoretiskt förut också, men nu såg jag bilden av mig själv i en specifik grupp, och då blev det påtagligt och verkligt på ett nytt sätt.

En stor gåva och ett stort ansvar.
Genom att lyfta sig själv, lyfter man andra.

Eller:
Älska din nästa såsom dig själv!

Fair Winds and Following Seas!

Anmäl
2008-10-29 08:33 #5 av: [Mariann]

Det är bra med egna inifrån kommande insikter. Jag fick en ögonöppnar av att läsa att de violetta devorna bygger alla dvs ALLA tankar och o/uttalade ord till diverse tankeformer som verkar finnas för alltid, bevars antagligen i akashakrönikan på de mentala planen. Denna energiform påverkar oss alltid, ju mer negativa tankeformer där ju mer negativ blir jorden och tvärtom givetvis.

Jag liksom såg dessa fula tankeformer som negativa tankar o ord skapar och skillnaden på de positiva mycket vackra tankeformer som byggs av positiva helhetsbefrämjande tankar och ord.

Vill vi förändra världen måste vi börja där att släppa allt gnäll, kritik, girighet, makt, manipulation osv, alla de tankar o känslor som krymper världen till att bara handla om en själv och mitt, till att öppna upp för en universell helhet, broder/systerskapsandan osv.

Så ser jag det, andra kanske ser det annorlunda...

 

Anmäl
2008-10-29 10:24 #6 av: camillal777

Tack för visa ord.Glad

Anmäl
2008-10-29 10:52 #7 av: Hoppfull

#5 Ojojojoj vilken utmaning :)

Det är oerhört viktigt då tror jag, att som du skriver SLÄPPA alla former av negativitet... inte bara svälja dem eller trycka undan dem för då finns de ju där ändå. Utan verkligen släppa dem, låta dem flyga ut och bort!

Anmäl
2008-10-29 18:52 #8 av: noita86

Hej! Jag har precis nyligen utvecklats med min andlighet. Jag har börjat få kontakt med andra sidan. Hur gör man för att öppna/stänga sig??

 

/Jonna

Anmäl
2008-10-30 08:17 #9 av: [Mariann]

Hej och välkommen hit! Glad

Jag tror du ska söka dig en kurs i medialitet där får man väl lära sig sådant, det låter i mina öron som att det är det du vill.

 

Anmäl
2008-11-03 10:33 #10 av: [BigMama]

Jättefint budskap i din artikel Mariann. The more the merrier. Och att det inte behövs så mycket för att sprida ljus och värme i världen. Tack.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.