Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Andlig utveckling

Den rätta vägen

2008-11-10 11:41 #0 av: [Mariann]

Av Kent Annergrund. Även om målet är en medveten återförening med det gudomliga, så kan den rätta vägen vara olika från individ till individ. I varje fall om man med det avser vilka metoder man använder och vad man upplever på vägen.

PathTruthNotext.jpg

 

Liv i kaos

I början av vår vandring knuffas vi fram av ödet. Vi har ingen verklig chans att välja vår väg förrän vi har haft vissa grundläggande erfarenheter i livet. Erfarenheter som säger oss att ett liv enbart i materiell skepnad utan ett andligt innehåll är tomt och saknar mening.

Törst efter en förändring

Allt som är fel med både världen och det egna livet blir allt tydligare. Så vi vill ha en förändring.

När vi går vägen mot målet upplever vi olika faser i vår utveckling. Ofta upprepade i cykler. De som läst min beskrivning av alkemi på min webbplats känner igen de fem faserna, även om de beskrivs med andra ord där.

emerg.jpg

 

Utvecklingsprocessen i korthet

Nedbrytande fas

Under denna fas upplever man många olika vedermödor. Man sätts på prov för att visa att man verkligen är beredd att gå den rätta vägen. Man måste visa sin värdighet. Det falska Jaget, dvs Egot, måste brytas ner. Ju villigare man är att delta i nedbrytningsprocessen desto kortare och lindrigare blir den.

För att gå vidare till nästa fas krävs det att man gör sig av med det överflödiga och föråldrade. Exempelvis övervikt, meningslöst arbete eller ej fungerande relationer. Det kan vara svåra steg att ta frivilligt, men måste tas om man ska gå vidare.

Frigörande fas

Innerjaget framträder för den sökande och stärker denne i sin medvetenhet om att vägen är den rätta. Innerjaget når vi genom hjärtat. De eteriska energierna flödar och vi känner en stark lättnad. Många uppfattar det som att de nått målet, men det är en lång väg kvar.

För att gå vidare till nästa fas måste känslor och intellekt balanseras med varandra.

Omvandlande fas

I denna fas sker den egentliga omvandlingen och vi har inte bara kontakt med det Sanna Jaget utan kan utforska det mer på djupet. Liksom vi kan utforska andra dimensioner än den materiella. Det är fram till denna fas som de flesta esoteriska sällskap kan hjälpa sina medlemmar.

För att gå vidare till nästa fas måste man finna en balans mellan nåd och rättvisa, finna sin sanna styrka.

Uppoffrande fas

När vi har uppnått en djupgående personlig omvandling är det dags att på något sätt göra uppoffringar i linje med de insikter man har haft. Man kan bli mentor för andra som söker efter sanningen om livet och jaget. Vad man gör varierar och måste vara i enlighet med vad man själv känner är det rätta att göra. Det är dags för de sista resterna av Egot att rensas bort.

För att gå vidare till nästa fas måste man lära sig mer om gränserna för den fria viljan.

Uppbyggande fas

Nu framträder den fortsatta vägen som självklar och lätt att gå. Man tillhör de medskapande. Man är återigen mer utåtriktad och deltar i världens affärer. Men denna gång på ett positivt sätt.

Det ska vara möjligt att gå hela vägen på bara några år om alla omständigheter är de bästa, men vanligare är att det tar typ 20 år eller kanske till och med flera inkarnationer. De flesta slutar utvecklas i fas 2 eller 3.

Lämpliga metoder

Det finns många metoder för att nå fram till målet. Ingen kan säga till någon annan exakt hur denne ska göra för att nå dit. Var och en måste hitta sin egen metod. Det enda som den som redan nått målet kan göra är att ge allmänna råd och ge exempel på möjliga sätt att nå målet.

Det allra viktigaste är vår Avsikt och Inlevelseförmåga för att nå målet. Ett känslomässigt engagemang är nödvändigt. En ren och ädel karaktär ger snabbare och bättre resultat.

Alla är vi i kontakt med det gudomliga, det är bara frågan om hur pass medvetna vi är om det. Målet måste därför vara att bli fullt medvetna. Jag tillhör dem som tror på Hjärtats doktrin och inte Huvudets doktrin. Dvs hjärtat ligger närmare det gudomliga än vad huvudet gör.

Esoterisk helhetssyn på livet - Kent Annergrunds hemsida

Bilderna från New creation art

 

Anmäl
2008-11-10 20:25 #1 av: gzstar

Jag svarar gärna på frågor om någon har det.

 

mvh

Kent Annergrund

Anmäl
2008-11-10 20:51 #2 av: Hoppfull

Jag funderar på den nedbrytande fasen. Du skriver att Ju villigare man är att delta i nedbrytningsprocessen desto kortare och lindrigare blir den.

För att gå vidare till nästa fas krävs det att man gör sig av med det överflödiga och föråldrade. Exempelvis övervikt, meningslöst arbete eller ej fungerande relationer

Hur gör man detta? Och om man är villig men det inte fungerar hur gör man då? Hur vet man varför det inte fungerar? Och hur vet man vilken fas man befinner sig i?

Vänligen

 

Anmäl
2008-11-11 00:57 #3 av: gzstar

Det viktiga är att man verkligen 'brinner' för en förändring i sitt liv. Att man frågar sig 'Var det inte mer än så här?' Det sätter igång processen. Man ser orättvisor och galenskap i världen och sedan problem hos sig själv. Det är en jobbig tid.

I de flesta fall bryter man inte ner alla hinder på vägen meddetsamma, utan man upplever en viss rening i första fasen och därmed en viss frigörelse i andra fasen osv. Man får helt enkelt upprepa faserna i cykler om och om igen till dess att man har gjort allt det man ska göra.

I den tredje fasen upplever man normalt sett astralvärlden som en verklighet. Om man upplever den 'lägre' eller 'högre' delen beror på hur pass väl de två tidigare faserna har klarats av. Ju mer balanserad man är desto bättre.

Om man inte förmår själv att i första fasen göra sig av med det man borde så kommer man i ett allt trängre läge på sikt där man blir tvungen till det. Jag vet själv att man förr eller senare blir tvungen.

Jag tror man vet innerst inne var man befinner sig. De två första faserna är man mycket inåtvänd, den tredje vänder det och de två sista faserna är man mycket utåtriktad. Det finns milstolpar, men alla upplever dem inte på samma ställe. Och vi ska undvika att jaga fenomen. Det viktiga är att i kärlek bli ett med livet på alla plan.

Till slut uppnår man visshet om att vara älskad och att alla levande varelser innerst inne är det. Ingen är förlorad, vi har bara lite olika vägar fram till målet. Och olika berättelser att berätta för varandra.

Anmäl
2008-11-11 01:01 #4 av: gzstar

Ett tillägg till min förra kommentar:

Om man upplever en kontakt med innerjaget i hjärtat så har man åtminstone påbörjat fas 2. Men det kan finnas rester kvar i fas 1 att göra för det.

vänligen

Kent

Anmäl
2008-11-11 07:39 #5 av: [Mariann]

Jag kan nog tycka att att hjärtchakrats utveckling rimmar med din beskrivning av faserna.

Det jag grunnar över (om det är ok) är att du skriver att man kan fixa alla faserna på några få år om omständigheterna är rätt, då undrar jag vilka omständigheter?

Tänker du att om man nu redan har gått igenom faserna 1 o 2 under flera liv så kan man relativt lätt gå igenom resten?

För jag har svårt att se att man kan gå från 0-3 hjärteblad upp till minst 9 i alla fall på ett liv, utan att man isåfall repeterar faserna fram till ca 25-30 års åldern.

Så tänker jag om du hängde med i svamlet...

Anmäl
2008-11-11 08:42 #6 av: Hoppfull

#3 Tack för en bra förklaring!

Att man går igenom faserna om och om igen i cykler kändes helt rätt :) Man upplever ju nämligen att man har delar ur tidiga faser samtidigt som man kan känna igen somligt ur de andra med. Upplösning av egot till exempel känner jag inte särskilt många som passerat... men de kan ändå ha kommit vidare i delar av sin personlighet.

Anmäl
2008-11-11 08:50 #7 av: [Mariann]

Jag håller med er här, känner också väldigt väl igen det.Glad Så det motsvarar mycket väl det som beskrivs om hjärtebladens utveckling. I synnerhet det som sker under bladen 4-9 skulle jag tippa...

Upplösning av egot är en svår sak och den ultimata o eviga upplösningen av den sker ju vid 5 invigningen (i mina termer), och där är det inte många fysiskt inkarnerade människor som är.

Anmäl
2008-11-11 11:58 #8 av: gzstar

Hej,

Jag tror inte heller att det är särskilt troligt att man kan klara av hela processen på 3 år. Men det finns de som påstår det. Jag kommer tyvärr inte ihåg namnet på den jag läste om som påstod det. Det skulle möjligen kunna vara i det läget att man redan i början av denna reinkarnation är ganska färdig. Det beror förstås också på vilken information man har tillgänglig, vilka metoder man använder och hur angelägen man är att fokusera på omvandlingen.

Andra källor säger at det tar mellan 20 och 400 år. Det är mycket som ska göras.

Det lär bara finnas kring ett dussin som är helt rena och inkarnerade. Det är förstås svårt att veta säkert när man inte själv tillhör den lyckliga skaran utan har en bit kvar :-).

Vänligen

Kent

Anmäl
2008-11-11 12:02 #9 av: [Mariann]

Jotack...flera liv kvar Flört Tyst

jag håller med dig där att jag tror man är rätt färdig när man kommer och bara behöver rensa lite så "mins" man...

men det var kul att läsa och se att det rimmar med hjärtchakrats utveckling Glad

 

Anmäl
2008-11-11 12:14 #10 av: gzstar

#9 Ja, Hjärtchakrat och dess förbindelse med Innerjaget liksom med det yttre kosmos är definitivt viktigast.

Det känslomässiga engagemanget och viljan att leva efter dygderna är SÅ mycket viktigare än vad intellektet kan blända med.

Anmäl
2008-11-11 12:24 #11 av: gzstar

På tal om hjärtchakrat och dess tolv blad...

Den alkemiska processen kan beskrivas som 3,5,7 eller 12 steg beroende lite på hur man vill gå in på subfaser. Jag tycker 5 passar bra på många sätt. Bland annat så motsvarar det de 5 sfärerna i livets träds mittenpelare. Det är mittenpelaren som Mystikern stiger upp i, medan magikern slingrar sig lite mer på vägen upp i trädet.

mvh

Kent

Anmäl
2008-11-11 12:34 #12 av: Hoppfull

Ett dussin på hela jorden låter väldigt troligt tycker jag!

Men framför allt så tycker jag att det är viktigast att vi är här och nu och jobbar med den stund vi fått här denna gång. Hur långt vi hinner är inte så himla viktigt, utan mera viktigt är hur vi möter den stunden.

Anmäl
2008-11-11 13:48 #13 av: gzstar

#12 Så sant. Vi har gott om tid. Och det finns glädjeämnen i nuet också.

Anmäl
2008-11-11 14:01 #14 av: [Mariann]

#11 Nu är det lite kabbala där va? med mystikern och magikern upp längs trädet...

12 "blad" säger ju den eviga visdomen att hjärtatchakrat består av så det stämmer ju. Jag opererar med 12 Oskyldig men det hindrar ju inte att se att dina faser stämmer Glad

Anmäl
2008-11-11 15:43 #15 av: gzstar

#14 Ja,  Kabbalahn kanske låter lite utanför ämnet. Men egentligen inte. För trädet är bara en av många sätt som man kan använda sig av iinom kabbalan för att illustrera vägen. Koncentriska cirklar är ett annat. Egentligen är vägen utifrån och in, via hjärtats nollpunkt. Men jag återkommer gärna om det. Med en tydligare förklaring.

Anmäl
2008-11-11 15:45 #16 av: [Mariann]

Kabbalan hör väl alldelse utmärkt väl till i de esoteriska sammanhangen Skrattande

 

Anmäl
2008-11-11 16:21 #17 av: gzstar

#16 Javisst. Det har du så rätt i.

Anmäl
2008-12-06 19:28 #18 av: Blissis

#10

"Det känslomässiga engagemanget och viljan att leva efter dygderna är SÅ mycket viktigare än vad intellektet kan blända med."

Gillar den kommentaren!!Skrattande Men utan att förringa intellektet som en hjälpare på vägen...

Anmäl
2008-12-06 22:06 #19 av: ojrip

Hej. Tack för en intressant artikel.

Jag undrar... vägen vart? Till det man kallar upplysning? Till Sanningen? Till villkorslös Kärlek? Till Frihet?

En annan sak jag inte fattar... Om allt är Ett... Om det finns bara ett enda tidlös Nu... Ett evigt Liv... Hur kan det då finnas reinkarnation?

Och egot... jag förstår inte varför man ska göra sig av med egot. För mig är egot Jaget som människa. Mycket värdefull.

Namaste

Pirjo

Anmäl
2008-12-07 09:58 #20 av: [Spanaren]

Så lättläst denna artikel är trots den är relativt lång. Tänk vad ögat kan luras med att dela upp allt i små viktiga stycken och sen så har man läst allt och tagit till sig det som är viktigaste för sin egen del.

Tack och Kram/ Bappi

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.