Andlig utveckling

Själskontakt och inre varseblivningar

2009-02-28 12:31 #0 av: [Mariann]

Inre vägledning av själen och beskrivning och illustrationer av hur själskontakt och inre varseblivningar kan se ut. Av Eskild Tjalve.

menneskets-legemer-sjael%20kopi.jpg

Fig.1

Figur 1 visar människans kroppar, se närmare under detta ÄMNE.

Kontakt med själen
Vid en tidpunkt när människan har utvecklat sig genom många liv, blir den astrala och den mentala auran ljusare och mer pastellaktig, och de blir också större.
Själens kausalkropp blir likaledes större och mer strålande, och samtidigt utvidgas medvetandekanalen - som går från hjärtcentret upp genom huvudet till själen. Medvetandekanalen blir mer öppen för inspiration och vägledning från själens medvetande till dagsbevidstheden. Se fig. 2

När detta sker börjar människan på den andliga utvecklingsvägen, varmed också hjärtcentret öppnar sig.
Själen är myckt vis, eftersom den kan komma ihåg erfarenheterna från alla inkarnationerna. Därför ger det god mening att öppna sig för vägledning från själen.
Ytterligare är själskontakten en förutsättning för att människan kan utveckla en kontakt med sin andliga vägledare.

aura-udvikling.jpg

Fig.2

De högre inre varseblivningarna
Dette är starten på att de högre inre varseblivningarna börjar att bli aktiva. Det rör sig om:
- klarsyn/clairvoyance
- klarhörsel
- klarkänsla
- klarvarseblivning
- intuition
Ordet intuition används inom andevetenskapen i betydelsen "direkt vetande".
Alla människor har en intuition, men i de många liven är den ganska liten och oftast oerkänd.

När de högre inre varseblivningarna har börjatat bli aktiva, sker det mer och mer medvetet. Och vid et tidpunkt blir det ett redskap som människan själlv kan aktivera. Impulserne från själen är så subtila, att sinnet ska vara helt stilla för att uppfånga dem. Det kan först och främst ske i meditation eller när men är helt i frid i sitt indre, som t.ex. om man går en tur i naturen eller precis innan man faller i sömn. Men oavsett hur omsorgsfull man är med att prova att fånga de subtila impulserna kan det vara svårt att känna sig säker på det man har mottagit. Här måste urkiljningsförmågan användas och utvecklas.

indre-vejledning.jpg

Fig.3

Hur impulserna från själen kan upplevas
Det finns två olika grundläggande sätt som impulserna från själen kan upplevas och användas på:
1:
Som impulser man upplever i det inre, och som man så efteråt kan förhålla sig till. Se fig. 3
2:
Människan fungerar som kanal i nuet. Dvs. att impulserna uttryckes direkt när de kommer, - utan att man först finner ut det handlar om. Se fig.4

Det kan t.ex. vara att man talar som kanal i en flytande ström, eller att man målar ett måleri som kanal, dvs. man målar spontant intuitivt. Det kan också vara att man spelar improviserad musik, eller att man skriver ner i en ström. Genom alla former av konst kan man vara kanal.
Slutligen kan man vara kanal för andliga energier, så som det sker vid healing.

kanal.jpg

Fig.4

"Klärvoajant vejledning"
Fler av de olika typer inre varseblivningar - klärvoajans/klarsyn, klarhörsel, klarkänsla, intuition och olika former av telepati - ingår normalt i det vi kallar en klärvoajant vägledning,- först och främst den egentliga klärvoajansen - att se med det inre ögat - och intuition, som är direkt konkret kunskap/vetande.
Den kunskapen som blir kanaliserad i förbindelse med klärvoajant vägledning, kommer dels från klientens egen själ, som ju är mycket vis, och dels från klientens andliga vägledare. Informationerna mottas av den klärvoajantas vägledare och själ, och det leds så till dagsmedvetandet, varefter klienten kan få berättat det som han/hun ska ha att veta.
Se hovedmenupunktet "Clairvoyance".
........................
Se også "Emner": "Menneskets legemer"
Se også hovedmenupunktet "Kurser": "Sjælskontakt og de højere sanser".
Læs nærmere i bogen "Når Ånd og Stof Mødes", som er nævnt under hovedmenupunktet "Bøger".
Og endvidere i hæftet: "Intuition/højere sanser, skelneevne og kontakt med astralplanet" - under hovedmenupunktet: "Bøger".

Av Eskild Tjalve

 

Anmäl
2009-02-28 13:03 #1 av: cillaj

 

Det var en fin beskrivning.

Ja så känns det när man healar, mitt kronchakra öppnar sig som en blomma, jag kan riktigt känna det, ungefär som när man skalar en banan.

Och att måla utan kontroll har jag varit med om många gånger,  som om någon annan håller i penseln upplever jag.

Anmäl
2009-02-28 14:08 #2 av: Choklad

Detta kunde jag förståSkrattande!  Jag ritade bilder innan, och satt bara och lät pennan leka över pappret...men det kunde vara bilder som sedan hände, och inga roliga händelser. Så jag vill inte "leka" med pennan merRynkar på näsan Styr själv pennan nu. Då (det var ett antal år sedan) så förstod jag inte...

Men nu, förra sommaren så målade jag ettt litet gratulasionskort till min systerdotter. Nu när vi tiitade på det så hade jag målat det  som har hänt i hennes liv nu och då jag målade kortet hade jag ingen aning om vad som pågick i hennes privatliv. Jag gick på min känsla när jag gjorde kortet...vill inte göra det mer...Rynkar på näsanJag älskar att rita och måla men.....

U R us

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.