Änglar och devariket

Änglarnas värld

2009-03-09 13:36 #0 av: [Mariann]

Änglar är väsen i den icke-fysiska världen, de har passerat gränsen från gruppmedvetande till individuellt medvetande - precis som människor har det i förhållande till djurvärlden. Änglar är ljusväsen, de avspeglar perfekt kärlek och intelligens. De arbetar i en stor hierarki av större och större ljusväsen. Av Eskild Tjalve.

michael.jpg

Michael

Varje ängel ingår i hierarkien på sin plats, med sin uppgift, och när den tidigare - innan den blev ängel - har utfört arbete utifrån de order, impulser och energier den mottog, ska den nu själv vara medskapande, själv lära initiativ ävenom den fortfarande ingår i en hierarki.

Alla väsen - såväl människor som änglar - ska utveckla sig till medskapare av Universum. Vi gör det på var vårt sätt. Människor utvecklar medvetenhet och kärlek och visdom genom motgång, och vi utvecklar moral, kreativitet och värderingsförmåga. Änglarna utvecklar sig genom deras uppgifter - primärt i relation till människorna. De utvecklar sig genom obetingad hängivelse i sitt arbete. Änglarna är den styrande intelligensen bakom alla energiprocesser, bakom alla livsprocesser, då energin aldrig strömmar av sig själv, utan blir vald, ledd och dirigerad av änglar på olika nivåer.

englen_for_det_hoejeste.jpg

Ängeln för det högsta

Människorna har kontakt med änglarna på många sätt, för det mesta  inte erkännt av människorna. De olika uppgifter som änglar utför är arbete som skyddsängel, healingsängel, änglar som lindrar sorg, änglar som vaktar t.ex. ett hem, en grupp, en institution, och för större änglars del en hel stad eller en nation. Änglar kan vara till inspiration för människorna, speciellt konstnärer och forskare.

Änglarnas värld är ljusets och glädjens värld. Änglarna utför allt sitt arbete med glädje och som en lovprisning av Det Högsta. De uttrycker sig mycket i sång och mantram, som de riktar mot det Högsta. Denna värld kan människorna komma i kontakt med, och kommer att göra det mer och mer i den kommande tiden.

sejrens_engel.jpg

Segerns ängel

När människorna öppnar sig för det och ber om hjälp, så kommer änglarna nära och hjälper. Det finns änglar för alla de kvaliteter som vi som människor har användnig av, t.ex. änglar för barmhärtighet, förlåtelse, skönhet, tillit, hopp, vilja, strävan mot det högsta, seger, healing, lindring av sorg osv.
Människorna kan också öppna sig för samarbete med änglarna. För att det kan ske måste människorna öppna sig i kärlek till änglavärlden och till den uppgift som det handlar om - i osjälvisk kärlek med ett brinnande behov att hjälpa på det sätt som det kan föregå tillsammans med änglarna. Samarbetet kan handla om healing, om andliga ceremonier, om konstnäriskt arbete m.m.

Många människor är öppna för änglarnas värld, de kan förnimma änglarna med de högre inre förnimmelserna såsom intuition, klärvoajans, klarkänsla och telepati. Upplevelsen av en ängel är normalt en mycket subtil själsaktig upplevelse som svårt kan liknas med upplevelser genom de fysiska sinnerna. Möjligheten för att uppleva änglarna kan utvecklas genom träning.
En del människor har dock upplevt mycket tydlig hjälp från änglarna i förbindelse med olyckor eller särskilt pressade situationer.

tilgivelsens_engel.jpg

Förlåtelsens ängel

----------------------------------------------------------

Läs mer:

Se hovedmenupunktet "Bøger": "Devaer - naturåndernes og englenes verden".
- og hæftet: "Englehierarkiet".
Se også billederne under "Galleri".
Se hovedmenupunktet "Kurser": "Sjælens møde med englene".

Andre bøger:
Geoffrey Hodson: Gudernes verden (om engle og devaer)
Geoffrey Hodson: Broderskabet mellem engle og mennesker
Dorothy Maclean: "To hear the angels sing".
Thomas Printz: "The Seven Beloved Archangels Speaks".

 

Anmäl
2009-03-09 13:38 #1 av: [Mariann]

Jag låser upp artikeln.

Anmäl
2009-05-12 08:42 #2 av: [Mariann]

Klippt ur artikeln:

"Änglarna är den styrande intelligensen bakom alla energiprocesser, bakom alla livsprocesser, då energin aldrig strömmar av sig själv, utan blir vald, ledd och dirigerad av änglar på olika nivåer."

Visst är det intressant att tänka sig att inga energier kan förmedlas utan att det på något sätt involverar änglar/devor!?

Det är oerhört viktigt att vi alla sätter oss in i/förstår denna värld, läs gärna denna och denna också. Det som ligger närmast framför oss nu är nämligen att utveckla detta samarbete mellan deva/änglariketoch människoriket, och vi människor måste göra vår del för att öppna oss för denna värld och då måste vi först också förstå den lite mer...

Anmäl
2009-05-13 10:08 #3 av: [Mariann]

jag grunnar vidare då... vald står det, dvs vald efter planen för gällande område.

Så är det en människa som det gäller så är det solängeln (fram tills den dagen själen är stor nog att själv fatta sina beslut) som avgör vad som ingår i planen för den enskilde människans/själens utveckling. Är det solsystemet så är det sollogos som är själva beslutsfattaren och dessa stora ängalr/devor följer planen och är insatta i den. Är det Universum så är det ett annat stort kosmiskt väsen som är vilje/syftehållaren, men energiströmmarna förmedlas alltid av en deva/ängel.

Därefter vidareger de energierna till lägre änglar/devor därför allt är ju hierarkiskt uppbyggt i universum, varesig vi gillar det eller ej Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.