Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Esoteriskt/Teosofiskt

Universums lagar

2009-03-04 14:06 #0 av: [Mariann]

Allt skapat och all skapelse i vårt universum är underlagt lagar. Av Eskild Tjalve.

Allt följer de vackraste lagar, men det beror på människans medvetandenivå om vi kan erkänna dem. Om man känner till dessa lagar, så kommer man kunna uppleva att de spelar tillsamman i människans liv, så livet utviker (eng:unfold) sig på ett gott och utvecklande sätt.
Se översta figuren, där 7 universella lagar visas, verkande in mot centrum - varmed människans liv viker ut sig som en sol.

universets-love.jpg

Fig.1.

Universums Lagar kan formuleras på måga sätt, och de flätas  in i varandra. I figur 1. visas 7 lagar,som är:
* Allt är ett (den holistiska principen)
* Som ovan - så nedan (den holografiska principen)
* Allt utvecklar sig cykliskt
* Karmalagen: Vad du gör mot andra - ska göras mot dig  själv
* Dharmalagen - som är en gudomlig plan med varje människas liv
* Medvetande skapar
* Universum är en spegel (Universum vägleder mig)

Även om lagarna inom fysiken och kemin är dom vi känner till bäst, så finns det lagar inom alla områden - de omfattar Universums sammansättning och utveckling på alla plan och därmed betingelserna för människans utveckling.

På ett lägre medvetandeplan kan mycket förekomma tillfälligt och kaotiskt. Då talar vi om tur/otur, lycka/olycka, öde/tillfällighet och liknande. Om vi inte hör till de "tursamma", känner vi kanske att det är motstånd mot det vi gör i vårt liv - att många saker misslyckas, att vi blir styrda av andra eller av yttre omständigheter, osv. Se figur 2.

universets-love-modstand.jpg

Fig.2.

Från ett högre medvetandeplan där Universums Lagar är kända - kan vi få klarhet och vägledning i våra liv, och vi kan få stöd till att skapa vårt liv som vi önskar det. Kanske inte från den ena dagen till den andra, för det kan gott vara hårt arbete ibland att arbete med sig själv ut ifrån de universella lagarna. Men i svåra situationer som vi alla kan uppleva, kan denna kunskap ge en stor styrka genom en förståelse av vad som sker.

Kunskapen om Universums Lagar är ett viktigt redskap för människor att acceptera sitt liv och lära av det - visdomen utvecklas.
Genom dessa lagar skapar människan sitt liv oavsett om det vet det eller inte, så därför ligger det i kunskapen om dem en stor möjlighet för att skapa sitt liv mer och mer medvetet.

Av Eskild Tjalve

Anmäl
2009-03-04 14:09 #1 av: [Mariann]

Vi hänvisar till diskussioner HÄR. Glad

Här finns en relaterad artikel om LAGEN

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.