Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Änglar och devariket

Naturens inre liv

2009-03-10 09:41 #0 av: [Mariann]

Om naturens intelligens: Devorna. Av Eskild Tjalve. Naturens inre liv är en berikande outtömlig källa - den är en stor intelligens och kopplar vi på vårt medvetande in i denna värld sker det förunderliga ting.

bladfe.jpgfig 2

Då kan vi uppleva en värld bakom den fysiska naturen som är otroligt vacker och spännande, och som är väldigt rik på otaliga livsformer. Denna värld kan människan komme i kontakt med, och det ligger stora potentialer i en kontakt med naturens inre liv.
Det intelligenta livet bakom naturen kallas för devor, som betyder en skinnende eller en lysande. Dessa er icke-fysiska väsen i otaliga storlekar och former, varav de minsta kallas för naturandar.
Det har i alla tider och i alla kulturer funnits människor som har kunnet se eller på annat sätt förnimmt dessa devor. Vi känner till olika namn för dem, således t.ex.: björnens ande eller trädets ande hos indianerna, blomsterfeer och gnomer m.m. i vår del av världen.
I nyare tider är deva-världen beskrivet av bl.a. Rudolf Steiner och av Geoffrey Hodson, som båda var extremt klarsynta.


soedeva.jpgfig 3


Devona har kroppar på de icke-fysiska planen. Naturandarna har en eterisk och en astral kropp, medans de större devorna har kroppar på astralplanet och mentalplanet - och på högre plan ju större deorna är.
Devorna kan förnimmas genom de högre inre sinnesförnimmelserna, och man kan kommunicera med dem telepatiskt.
Devorna utgör ett mäktigt hierarki som arbetar för att bygga formerna i naturen, och också att nedtransformera kosmiska energier så de kan användas till att beliva de olika livsformerna i naturen. Större landskapsområden som t.ex. en skog har sin egen landskapsdeva, som ombesörjer energierna till livets upprätthållning i detta landskapsområde. Slutligen finns det en grupp stora devor som kallas för artsdeor. Det finns en artsdeva för varje art - både växter och djur. Artsdevan har ansvar för att upprätthålla en bestämd art, - t.x. maskrosor eller svanar.

Bildern är:
Nr. 2: en bladfe som bygger ett spirande blad.
Nr. 3: en mäktig sjödeva, som har ansvar för energierne till livsformerna i och omkring en sjö.
Nr. 4: artsdevan för mygg
Nr. 5: landskapsdeva för Søballe och omnejd

myggedeva.jpgfig 4


Samarbete med naturen
Genom kommunikation med devorna kan människan läre att samarbeta med naturen. Det kan handle om olika ting:
* Mottaga information från en landsskapsdeva eller en artsdeva gällande odling av plantor t.ex. i en trädgård. Här är tal om informationer som är helt konkreta. t.ex. om att det finna ett äppleträd som saknar vatten, eller att tomaterna i drivhuset har det för fuktig-varmt.
* Följer man devornas informationer och arbetar med stor kärlek till dem, så kommer man uppnå, att grödorna blr mycket stora och sunda, och att ogräs och sjukdomar bara kommer i ett mindre omfång som är utan betydelse.
* Gör avtal med artsdevan för ett skadedjur eller ett bestämt slags ogräs om att de bara uppträder i begränsade och definerade områden i t.ex. en trädgård. Ett sådant avtal kan t.ex. göras om man har mullvadar i sin trädgård.
Det går också att göra ett avtal med myggdevan om att om man är ute i naturen en dag, så får det bara stikkas ett myggbett den dagen.

soeballedeva.jpgfig 5

Eike Braunroth
Tysken Eike Braunroth (nedersta bilden) har utvecklat ett koncept, där man kan uppnå att allt i naturen uppträder harmoniskt i relation till t.ex. en bonde eller en trädgrådsmästare. Grundläggande handler det om att människan ska upplöse ALLT negativt i förhållande till naturen, så det inte finns den minsta del tillbaka, - varken fysisk såsom sprutningsmedel - eller tankemässigt t.ex. i form av bekymmer för hur plantorna nu klarar sig. Bekymmer eller andra negativa tankar om t.ex. en ros kommer göra dens immunförsvar svag, og det kommer dra till sig bladlöss eller sjukdomar. Så om en trädgårdsmästare om våren tänker: "Bara det nu inte kommer bladlöss i rosorna", så gör det rosorna svaga, och så kommer det just dras dit bladlöss.
Eike Braunroths metod kan användas på allt således t.ex.: mjöldagg, mullvadar, råttor, mördarsnigel, rådjur som äter små träds toppskott, och mycket mucket mer.

eike%20kopi.jpg
...............................................................................


Se endvidere hovedmenupunktet "Kurser": "Menneskets åndelige forening med naturen".
Se også menuen "Emner": "Sjælskontakt og indre sanser".
Se også hovedmenupunktet "Bøger": "Devaer - naturåndernes og englenes verden".

Flere bøger:
Findhorn Community: Findhornhaven (The Findhorn Garden)
Dora van Gelder: The real World of Fairies
Geoffrey Hodson: Devas and men
Michael Roads: Journey into Nature
Rudolf Steiner: "Mennesket som samklang af det skabende, formende og dannende verdensord".
Rudolf Steiner: Gnomer, undiner, sylfider og og salamandres virkelighed.
Link: Eike Braunroths organisation: www.naturkooperation.org, specielt tidsskriftet "EinSicht" og bogen af Eike Braunroth: "Heute schon eine Schnecke geküsst?"

Anmäl
2009-03-10 09:43 #1 av: [Mariann]

Här kan vi då prata om vad som uppstår av funderingar och tankar mm omkring artikeln. Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.