4.a 7 faser mot 1 invigningen

3 av 7 faser mot 1 invigningen

2009-09-15 13:01 #0 av: [Mariann]

Fas 3: Jag förnimmer mina innersta värderingar

IMG_1724.jpg

Nycklar
Äntligen har ensamhetens väg butit frukt: Frågorna om ”varför leva?” har avlösts av en tillit till själva existensen som en mening i sig själv och en acceptans av att hjärtats inre kors kan vara en naturlig del av livet. Det materiella livet har ringa betydelse, och rikedomarna hittas i de små tingen, i förmågan att vila i sig själv, i naturen och i de glädjeämnen som uppstår när människor möts på ett djupare plan.
Frukten av ensamhet och tomhet är förmågan att vara ensam med sig själv. I det tillståndet har hjärtcentret börjat att blomstra som själens ros. Och ett stilla varande, en ny optimism och en önskan om medmänsklig kärlek vittnar om att ljuset har börjat skina i hjärtat.
I den nya optimismen uppstår möjligheter för inre liv som en väldig dragning mot kärlek, glädje, frihet från tyngd och en lycka som är baserad på det inre livets värderingar. Själen sänder en ny ton: ”Du är nu siktet inställt på mig, för du har accepterat den väg som man bara kan gå ensam. På den vägen måste du lämna världen bakom dig och hålla ett vaket öga med ljuset från mitt rike. Du kan känna igen detta ljus som en glädje, frid och kärlek som inte är baserad på vad som sker i den yttre världen. Känn vibrationen från det milda solsken i ditt hjärta, för där finner du återskenet från mitt rike.”
Detta är en fas av optimism och för många är det en fas av ett radikalt steg med avkall på materialism och kanske parförhållande och barn.
Beroende av temperament och förutsättningar är detta den mest typiska fasen för nyreligiös iver med lätta lösningar, för en lust att följa en guru, för ett engagemang i att följa en noga definierad spirituell praksis, för extrem meditationspräglade inkarnationer, för studier i andevetenskap, för munk-nunna-livets enkelhet och disciplin och för en övergång från religiositet till en spiritualitet där Gud sökes i hjärtats eller frälsningskänslans ljus. Gemensamt för alla dessa tilltag är att det fordras enkla förståelser och lösningar, och att det sällan söks en överblick som kan balansera de många möjligheterna: Hungern efter mening och optimism är så stark, att inre säkerhet, tillit och enkelhet hör samman.
Detta är perioden för den första entusiasmen för ljuset och för den första dragningen till heliga ställen som Assisi, ett ashram, ett kloster eller ett tempel, där man väntar få en respons på hjärtats längtan.

Beskrivning
Jag förnimmer mitt inres värderingar som stillhet, varsamhet, inre glädje och positivt tänkande.
Jag förnimmer att det finns ett försyn eller ett större liv som bär och rymmer mig, och som ger mig tillit och optimism, varje gång jag släpper bekymmer, har tillit och utvidgar min acceptans av livet.
Jag accepterar att vara mindre i det yttre och mer i det inre. Mina nya värderingar är trivsel, inlevelseförmåga, varsamhet och omsorg för liv – inte bara för mig själv, utan också för andra.
Den inre smärtan och ensamheten har inte försvunnit, utan den är lättare att bära. Den ligger som ett djup av inre tyngd, som inte längre överväldigar, men som ger ett allvar i livet, som hindrar ytlighet.
Allvaret skapar nu en drivkraft till att fortsätta mot nya mål. Dessa målen passar till min väg, för de innebär avsaknad i förhållande till materialism, saker och prestige och de innehåller de nya värderingar om helhet, hjärtekvaliteter och slutet av separatism: Jag önskar att följa ljuset i mitt hjärta.

Min väg håller på att få siktet inställt på ljuset. Jag finner ljuset i läsandet av författare som kan ge svaret på eller är tända av de stora frågorna i livet. Jag finner ljuset i stora skepnader i nutiden och forntiden, som visar idealet för min väg, och jag finner ljuset med att hjälpa andra. Kanske är jag ännu inte en gammal själ, men jag känner att jag har rört mig in i några djup och där funnit några svar, som gör att jag kan hjälpa andra, som har rört sig in på ensamhetens väg. För ensamheten känner jag fortsatt, den är som en ton av smärta i mitt hjärte, men den skrämmer mig inte. Den är en del av mitt djup och kvalitet som människa.
Långsamt samlar jag svar på svar i pusslet om mitt liv och min väg. Svaren kommer inte lätt. Processer och kriser kommer och går. Jeg kan fortsättningsvis falla tillbaka till uppgivenhet, men gång på gång vänder optimismen tillbaka, och jag ser ljuset framför mig.

Träning
Även om vägen fortsättningsvis är en utmanade inre väg, så är denna fas präglad av upplyftelse och orientering mot det målet som anas i fjärran. Det tränas därför i att vara ihållande, optimism och tillit. Det tränas i att styra personlighetens båt över vågor, och mycket av det tunga i källarvåningen blir liggande till en senare fas.
Det tränas i att ge avkall på begär, för man inser att lidande och begär följes åt. Det tränas i att följa den inre dragningen oavsett vart än den leder, och oavsett hur radikala beslut den må ge.

Råd
Håll balansen mellan radikalitet och ett liv baserad på realism. Upptäck eventuell fanatism i livsstil eller livsförståelser.

Av Asger Lorentsen

tillbaka del 1

Anmäl
2009-09-15 13:39 #1 av: Lynxx

Fasen va många faser de finns - ja blir alldeles ''utfasad'' Flört puh!

/L

 

Anmäl
2009-09-15 14:05 #2 av: szirius

Långsamt samlar jag svar på svar i pusslet om mitt liv och min väg. Svaren kommer inte lätt. Processer och kriser kommer och går. Jeg kan fortsättningsvis falla tillbaka till uppgivenhet, men gång på gång vänder optimismen tillbaka, och jag ser ljuset framför mig.

Ja, det där känns ju igen....Oskyldig

Anmäl
2009-09-15 17:34 #3 av: rore

#2

Visst gör det, detFörvånadFlört

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2009-09-15 19:44 #4 av: [yodhe]

 

Ja, jisses, tänk mina vänner och familj trodde säkert att jag hade blivit helt galen i detta läget, ville så gärna att alla skulle förstå mitt nya uppvaknande och min kärlek till Gud..

Total kaos och obalans rådde under denna tiden..

Tack Marianne..

Anmäl
2009-09-15 21:21 #5 av: Ranamir

Som vanligt ser jag fram emot alla artiklar du lägger in här till oss Mariann, alla andra som också gör så givetvis. AU är en Guldgruva för vår andliga utveckling. Tack.....

Anmäl
2009-09-15 22:46 #6 av: Tride

Hit brukar jag gå när jag söker frihet och ro. det är alldeles stilla och långt borta men nära. En halvtimmes promenad från min bostad. De möter mig här. Vilka? Jag vet inte. Men de är alltid där.

Tack för att ni finns! För att ni tänker, söker och reflekterar.Nu menar jag er här på sajten. Och tack. Mariann.Glad

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2009-09-15 23:34 #7 av: DaVinci-dotter

#6 - så väldigt vackert Tride! Jag instämmer och tackar också. Tackar för att ni är här och delar med er av era själars djup och klokskaper. Och jag är tacksam för att jag hittat AU - det är nu jag behöver allt detta som mest!

Anmäl
2009-09-15 23:55 #8 av: Tride

Tack själv #7!

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2009-09-16 14:39 #9 av: Tride

Jag var där i dag igen. Det blåste. Jag kände "dem" dansa av glädje i vinden.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.