4.a 7 faser mot 1 invigningen

5 av 7 faser mot 1 invigningen

2009-09-18 19:46 #0 av: [Mariann]

Fas 5: Balansen där hjärtat får plats

IMG_2634.JPG


Nyckel
Detta är fasen med avkall och luttring, men det är också fasen för stabilisering i en vis balans med överskott och med goda möjligheter för att hjälpa många människor med bas av god vilja, ett sensitivt hjärta och skapande projekt.
Denna fas är som en belöning för många inkarnationers utmaningar, fördjupningar och transformationer. Det kommer överskott och glädje, och hjärtat blir centrum för ett liv i balans.
För några är detta stadiet för ett begynnande stabilt arbete för ljus, humanistiska ideal eller samfundsändringar, som avspeglar hjärtats sensitivitet, och som responderar på den 1. indvigningens sinne för det planetara broder-systerskapet. För många är detta stadiet för drömmen om en ny form av social gemenskap baserad på medmänsklighet, jämlikhet og broderskap. Millioner av humanistiskt arbetande kunstnärer, journalister, politiker, författare, skådespelare och anonyma ljusarbetare befinner sig på detta stadiet tätt på den 1. invigningen.

Själen säger till personligheten: ”Jag har genom flera inkarnationer bragt dig från ett tillstånd av bara yttre medvetande till en förmåga till att vila i ditt inre med ett visst djup, en viss balans, en viss mogenhet och en viss avslappning inför dig själv. Du är på spåret av ett ideelt liv, där helheten har lprecis lika så stor betyddelse som ditt personliga liv. Och du är när på att mottaga invignignens förmåga till att känna Gud i hjärtat, till att uppleva din innersta identitet som medvetande snarare än form och till att längta efter själva Guds Rike som så gränslös kärlek, att den kan upplösa all dualistiskt medvetande. Jag börjar därför från och med nu att verka på jorden genom dig. Vi börja därför nu ett samarbete, som inte kräver annat av dig än att lyssna till ditt hjärta och följa kärlekens väg till att uttrycke medkänsla och gemenskapets ideal som ditt bidrag till mänsklighetens framtid.”

Beskrivning
I detta stadiet är det relativt mycket glädje och lätthet: Det verkar som en försmak på den 1. invigningens inre frid, varsamhet och ideal om broder-systerskap, men ännu är det inte naturligt med det djupet i hjärtat, där der uppstår äkta själskontakt, ett ideal om självförglömmande tjänst och en önskan om integrering i det tillstånd av kärlek-visdom där det inte finns ”jag, mig och mitt”. En människa i detta stadiet kan uttrycke sig som följer:

Äntligen upplever jag en god inre balans, som om stormarnas tid är förbi, och jag kan leva nnågorlunda stabilt i det gyllene ljuset.
Nyckeln till mitt liv är att odla ett sensitivt hjärta. Det är hjärtats känslighet som ska vara centrum för mina tankar, projekt, ideer, handlingar och relationer till andrela människor.
Jag måste konsekvent följa samvetets röst, ha hjärtat med i allt och utveckla mina inre etiske regler, så mitt liv avspeglar mina ideal – även om det måtte kosta avkall och smärta.
Jag väljer att  höra upp med de kortvariga  vinsterna för att i stället bygga mitt liv på sanning, verklighet, etik och hjärtats varsamhet. Jag är redo till att upptäcka och luttra det i mig, som söker den lilla trygga världen med dens små glädjeämnen. Min värld ska vara stor, för egoets små tryggheter och glädjeämnen håler på att bli ett fängelse.
Jag lider när jag blir stressad, pressad eller följer huvudets lösningar utan att lyssna till hjärtat. Jag väljer då – om möjligt – att växla ner, att finna mitt inre, att få kontakt till hjärtats värderingar och igen att låta det medmänskliga ha den högsta prioritet.
Jag väljer att leva ett liv, som gagnar andra mest möjligt. För första gången är jag redo till att leda efter mitt själs-syfte, att söka en inre kallelse och att följa kall i livet, även om detta måtte ge mindre vinster till det lilla självet. Jag har nu fått överskott till att gagna i en större värld, och jag har upptäckt att det ger mer glädje att lindra lidande, att arbeta för framtidens ideal och att göra en skillnad i världen, än att finna tillfredställdheten i det personliga livet, i mitt andliga sökande eller i blott att hjälpa familijen.
I mitt engagemang i att göra en skillnad i världen, behöver jag inte något till mig själv. Men jag kan inte säga att jag glömmer mig själv för att hjälpa andra. Det är blott så att det ger mitt liv mest mening att engagera mig i en större värld, att låta min röst höras och att släppa något av mitt eget för att gagna via den grupp eller det projekt som söker att skapa en bättre värld.

Träning och råd
Tränar i en ny balans mellan de personliga processerna och ett aktivt ttre liv. I det personliga livet vågar man vara mer öppen, känslig, rymmlig och flexibel, för förmågan till att acceptera sig själv, andra och livets begivenheter har blivit större än någonsinn förut. I det yttre livet använder man sig själv öppet utan en professionell distans: Man vågar visa sig som en människa med svagheter och styrkor, och man har inte en bild av sig själv som ska säljas in.
Det tränas i stabilitet och vidhållande i den verkan som gagnar andra, även om gränsen ofta nås för hur mycket man väljer att ge av sig själv.

Råd
Njut glädjen vid att gagna och glädjen vid att ingå i äkta gemenskaper, samtidigt med att ditt jag kan behållas. Se dig själv som ett överskottsmänniska som kan gagna världen, och var med till att förstärka tonerna av mänsklighetens gemenskap.

Av Asger Lorentsen

Tilllbaka del 1

 

Anmäl
2009-09-18 20:25 #1 av: [yodhe]

 

I den här texten känner jag mig väldigt hemma.

Tack

Anmäl
2009-09-18 23:16 #2 av: Lynxx

Ja känner igen mycket av min healer i detta - hon e mycket i just detta som beskrivs här Glad I sanning en förmån att fått lära känna henne & ta del av hennes kunnande - som gett mig en push framåt i min utveckling.

---------

Själv e ja på väg dit - får se hur långt ja kommer innan ja kolar - de e en del praktiska saker som står i vägen, just för stunden. Men, som med allt annat - det går i pulser. I bland ere paus (liksom natten efter dagen) för att hinna samla ihop & sortera intrycken.

''Många intryck bli're''

/L

Anmäl
2009-09-19 00:29 #3 av: amier

Visst känns det underbart att ta del av denna text. Hela jag lyfter.!!!

Kära vänner, visst är det gött att detta blir något människan går mot , andra före, några efter, och några är där. Kan det bli bättre???  Sov gott älskade medmänniskor!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.