Annons:
Läst 14622 ggr
[Mariann]
9/21/08, 11:40 AM

Kausalkroppen

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Mellan Själen och personligheten existerar en sorts ljuskropp som styr personlighetens växt under inkarnationscyklerna. Därav namnet kausalkropp(orsakskropp).

!IMG1587[288X216].jpg

Kausalkroppen är således den form Själen kan visa sig i, som  kan analyseras och beskrivas och som bildar övergången mellan det tid-rumlösa och personlighetens värld.

Den kausala kroppen är den viktigaste delen av vår mentala kropp. Beskrivningen av kausalkroppen blir svår för en tredimensionell föreställningsförmåga är otillräcklig för att förstå den. Den kan uppfattas som ett starkt flammande ljus som tränger igenom flera ringar som har var sin färg. Formen kan då beskrivas som en kula med ringar i olika färger.

Kausalkroppen kan av några upplevas som om den omger och innesluter de övriga aurorna och av andra som om den befinner sig på ett visst avstånd över huvudet. Orsaken till olikheten är att rummets begränsar inte binder den kausala auran och en klairvoajant syn måste kompletteras med högre intuition när man söker in på de finare mentala planen- dvs att en klairvoajant kan inte se den högre mentala kroppen för sig, så som man ser på rumsliga väldefinierade objekt.

Kausalkroppen fungerar som ett upplagringscenter för människans blivande kvaliteter - dvs de kvaliteter som är rensade från själviskhet. Därför avläses bäst den enskilda människans utvecklingsnivå objektivt genom hur många och hur starkt färgade ringar som kan observeras i kausalkroppen. För de flesta människor är 2-3 färger representerade i kausalkroppen, medan 5-7 färger är karteristiskt för en männsika som snart är färdig med sin inkarnationscykel (en invigd). Orsaken till skillnaderna är den att den invigde har varit igenom många hundra livserfarenheter och träningar som de flesta ännu inte har provat.

De blivande kvaliteterna som byggs in i kausalkroppen uppstår efterhand som personligheten förmår att känna och handla oegoistiskt, och efterhand som det byggs upp högre intellektuella och skapande förmågor. Det är kausalkroppens uppbyggning som berättar vilka förmågor den enskilde djupast sett besitter och hur många liv vi cirka saknar innan vårt "himmelska tempel" har byggts färdigt.

En hög invigds kausalkropp kan expandera och omsluta en hel stad, men den blir vid 4 invigningen så högt vibrerande att den sprängs av Andens eld, varmed den sista begränsningen upplöses för Själens förankring i den manifesterade världen. Själens utbildning och växt via personlighetens värld är då förbi, och den uppnår en ny frihet att expandera och skapa på sitt eget plan. Den 4 invigningen sker kort före människans fysiska utveckling är färdig. Vid den 4 invigningen som också kallas korsfästelsen överger människan sin vilja till Gud och får upplöst de sista rester av personlighetens begränsningar.

Utdrag ut boken Menneskets indre univers, av Asger Lorentsen

Den Gyldne Cirkel

Annons:
[Mariann]
9/22/08, 9:11 AM
#1

Skulle vilja vidareutveckla just namnet orsakskropp.

Det är Själen som är orsaken till att vilja inkarnera en personlighet i de lägre världarna.

+ att de erfarenheterna som vi lär oss genom liven lagras här och som är orsaken till att vi handlar utefter dem, dvs de osjälviska kvaliteterna.

Ju fler osjälviska kvaliteter, ju större kausalkropp kan man förenklat säga, och större möjlighet att handla osjälviskt i livet.

[Mariann]
9/22/08, 10:54 AM
#2

Det är också här som den Egoiska lotusen finnes ( eller i alla fall är knuten till kausalkroppen) med sina 9 blad som döljer juvelen i lotusen dvs de 3 innersta bladen.

För att få full förståelse kan man läsa mer här om den

Egoisk lotus och Hjärtchakrats 12 blad

[Mariann]
2/26/09, 1:27 PM
#3

"Kausalkroppen fungerar som ett upplagringscenter för människans blivande kvaliteter - dvs de kvaliteter som är rensade från själviskhet."

Intressant va?

Aldebaran
2/26/09, 6:04 PM
#4

Mmmm detta är tydligen inte så intressant, vilket är intressant isig..

Det är ju i detta tillstånd vi lägger av oss personligheten från detta liv. Dvs du Mariann upphör att vara just Mariann och jag då (Janne) upphör att vara just Janne. För att härifrån återvända (reinkarnera) ner igenom materien mnetal-astral-fysisk…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

[Hukanson]
2/26/09, 6:55 PM
#5

Hur kan vi beskriva en definition av "kvaliteter rensade från själviskhet " ? 

Finns det fler än en definition kanske .

Aldebaran
2/26/09, 6:57 PM
#6

Nu tror ju jag då att krävs nog flera resor innan kvaliteerna är rensade från själviskhet…Men visst du har ju rätt isak…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Annons:
hatchepsut
2/27/09, 11:00 AM
#7

#4 skulle vilja upprepa det jag skrev under "själen"… Tystnaden talar också, ord kan ibland vara förödande då de tar bort kärnan ur innehållet som är så uppenbart att inga ord krävs…

Aldebaran
2/27/09, 11:32 AM
#8

Va bra att det var uppenbart för dig.. Kanon.

Många ggr när man sedan kommer in på dessa saker så är det inte lika uppenbart för alla..

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

hatchepsut
2/27/09, 11:54 AM
#9

# När personligheten tar över och ska analysera ja, det kan många ggr vara hinder medans själsaspekten ser och förstår…

[Mariann]
2/27/09, 12:02 PM
#10

Det är när man läser dylika ting #0 som intutionen sätter in (om man har tillgång till den nivån), förstår man så har man läst med intuitionen = själen och det högre mentala.

#9 du har rätt Glad

Upp till toppen
Annons: