Annons:
Läst 9178 ggr
[Mariann]
11/10/08, 11:41 AM

Den rätta vägen

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Av Kent Annergrund. Även om målet är en medveten återförening med det gudomliga, så kan den rätta vägen vara olika från individ till individ. I varje fall om man med det avser vilka metoder man använder och vad man upplever på vägen.

PathTruthNotext.jpg

Liv i kaos

I början av vår vandring knuffas vi fram av ödet. Vi har ingen verklig chans att välja vår väg förrän vi har haft vissa grundläggande erfarenheter i livet. Erfarenheter som säger oss att ett liv enbart i materiell skepnad utan ett andligt innehåll är tomt och saknar mening.

Törst efter en förändring

Allt som är fel med både världen och det egna livet blir allt tydligare. Så vi vill ha en förändring.

När vi går vägen mot målet upplever vi olika faser i vår utveckling. Ofta upprepade i cykler. De som läst min beskrivning av alkemi på min webbplats känner igen de fem faserna, även om de beskrivs med andra ord där.

emerg.jpg

Utvecklingsprocessen i korthet

Nedbrytande fas

Under denna fas upplever man många olika vedermödor. Man sätts på prov för att visa att man verkligen är beredd att gå den rätta vägen. Man måste visa sin värdighet. Det falska Jaget, dvs Egot, måste brytas ner. Ju villigare man är att delta i nedbrytningsprocessen desto kortare och lindrigare blir den.

För att gå vidare till nästa fas krävs det att man gör sig av med det överflödiga och föråldrade. Exempelvis övervikt, meningslöst arbete eller ej fungerande relationer. Det kan vara svåra steg att ta frivilligt, men måste tas om man ska gå vidare.

Frigörande fas

Innerjaget framträder för den sökande och stärker denne i sin medvetenhet om att vägen är den rätta. Innerjaget når vi genom hjärtat. De eteriska energierna flödar och vi känner en stark lättnad. Många uppfattar det som att de nått målet, men det är en lång väg kvar.

För att gå vidare till nästa fas måste känslor och intellekt balanseras med varandra.

Omvandlande fas

I denna fas sker den egentliga omvandlingen och vi har inte bara kontakt med det Sanna Jaget utan kan utforska det mer på djupet. Liksom vi kan utforska andra dimensioner än den materiella. Det är fram till denna fas som de flesta esoteriska sällskap kan hjälpa sina medlemmar.

För att gå vidare till nästa fas måste man finna en balans mellan nåd och rättvisa, finna sin sanna styrka.

Uppoffrande fas

När vi har uppnått en djupgående personlig omvandling är det dags att på något sätt göra uppoffringar i linje med de insikter man har haft. Man kan bli mentor för andra som söker efter sanningen om livet och jaget. Vad man gör varierar och måste vara i enlighet med vad man själv känner är det rätta att göra. Det är dags för de sista resterna av Egot att rensas bort.

För att gå vidare till nästa fas måste man lära sig mer om gränserna för den fria viljan.

Uppbyggande fas

Nu framträder den fortsatta vägen som självklar och lätt att gå. Man tillhör de medskapande. Man är återigen mer utåtriktad och deltar i världens affärer. Men denna gång på ett positivt sätt.

Det ska vara möjligt att gå hela vägen på bara några år om alla omständigheter är de bästa, men vanligare är att det tar typ 20 år eller kanske till och med flera inkarnationer. De flesta slutar utvecklas i fas 2 eller 3.

Lämpliga metoder

Det finns många metoder för att nå fram till målet. Ingen kan säga till någon annan exakt hur denne ska göra för att nå dit. Var och en måste hitta sin egen metod. Det enda som den som redan nått målet kan göra är att ge allmänna råd och ge exempel på möjliga sätt att nå målet.

Det allra viktigaste är vår Avsikt och Inlevelseförmåga för att nå målet. Ett känslomässigt engagemang är nödvändigt. En ren och ädel karaktär ger snabbare och bättre resultat.

Alla är vi i kontakt med det gudomliga, det är bara frågan om hur pass medvetna vi är om det. Målet måste därför vara att bli fullt medvetna. Jag tillhör dem som tror på Hjärtats doktrin och inte Huvudets doktrin. Dvs hjärtat ligger närmare det gudomliga än vad huvudet gör.

Esoterisk helhetssyn på livet - Kent Annergrunds hemsida

Bilderna från New creation art

Annons:
gzstar
11/10/08, 8:25 PM
#1

Jag svarar gärna på frågor om någon har det.

mvh

Kent Annergrund

Hoppfull
11/10/08, 8:51 PM
#2

Jag funderar på den nedbrytande fasen. Du skriver att Ju villigare man är att delta i nedbrytningsprocessen desto kortare och lindrigare blir den.

För att gå vidare till nästa fas krävs det att man gör sig av med det överflödiga och föråldrade. Exempelvis övervikt, meningslöst arbete eller ej fungerande relationer

Hur gör man detta? Och om man är villig men det inte fungerar hur gör man då? Hur vet man varför det inte fungerar? Och hur vet man vilken fas man befinner sig i?

Vänligen

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

gzstar
11/11/08, 12:57 AM
#3

Det viktiga är att man verkligen 'brinner' för en förändring i sitt liv. Att man frågar sig 'Var det inte mer än så här?' Det sätter igång processen. Man ser orättvisor och galenskap i världen och sedan problem hos sig själv. Det är en jobbig tid.

I de flesta fall bryter man inte ner alla hinder på vägen meddetsamma, utan man upplever en viss rening i första fasen och därmed en viss frigörelse i andra fasen osv. Man får helt enkelt upprepa faserna i cykler om och om igen till dess att man har gjort allt det man ska göra.

I den tredje fasen upplever man normalt sett astralvärlden som en verklighet. Om man upplever den 'lägre' eller 'högre' delen beror på hur pass väl de två tidigare faserna har klarats av. Ju mer balanserad man är desto bättre.

Om man inte förmår själv att i första fasen göra sig av med det man borde så kommer man i ett allt trängre läge på sikt där man blir tvungen till det. Jag vet själv att man förr eller senare blir tvungen.

Jag tror man vet innerst inne var man befinner sig. De två första faserna är man mycket inåtvänd, den tredje vänder det och de två sista faserna är man mycket utåtriktad. Det finns milstolpar, men alla upplever dem inte på samma ställe. Och vi ska undvika att jaga fenomen. Det viktiga är att i kärlek bli ett med livet på alla plan.

Till slut uppnår man visshet om att vara älskad och att alla levande varelser innerst inne är det. Ingen är förlorad, vi har bara lite olika vägar fram till målet. Och olika berättelser att berätta för varandra.

gzstar
11/11/08, 1:01 AM
#4

Ett tillägg till min förra kommentar:

Om man upplever en kontakt med innerjaget i hjärtat så har man åtminstone påbörjat fas 2. Men det kan finnas rester kvar i fas 1 att göra för det.

vänligen

Kent

[Mariann]
11/11/08, 7:39 AM
#5

Jag kan nog tycka att att hjärtchakrats utveckling rimmar med din beskrivning av faserna.

Det jag grunnar över (om det är ok) är att du skriver att man kan fixa alla faserna på några få år om omständigheterna är rätt, då undrar jag vilka omständigheter?

Tänker du att om man nu redan har gått igenom faserna 1 o 2 under flera liv så kan man relativt lätt gå igenom resten?

För jag har svårt att se att man kan gå från 0-3 hjärteblad upp till minst 9 i alla fall på ett liv, utan att man isåfall repeterar faserna fram till ca 25-30 års åldern.

Så tänker jag om du hängde med i svamlet…

Hoppfull
11/11/08, 8:42 AM
#6

#3 Tack för en bra förklaring!

Att man går igenom faserna om och om igen i cykler kändes helt rätt :) Man upplever ju nämligen att man har delar ur tidiga faser samtidigt som man kan känna igen somligt ur de andra med. Upplösning av egot till exempel känner jag inte särskilt många som passerat… men de kan ändå ha kommit vidare i delar av sin personlighet.

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

Annons:
[Mariann]
11/11/08, 8:50 AM
#7

Jag håller med er här, känner också väldigt väl igen det.Glad Så det motsvarar mycket väl det som beskrivs om hjärtebladens utveckling. I synnerhet det som sker under bladen 4-9 skulle jag tippa…

Upplösning av egot är en svår sak och den ultimata o eviga upplösningen av den sker ju vid 5 invigningen (i mina termer), och där är det inte många fysiskt inkarnerade människor som är.

gzstar
11/11/08, 11:58 AM
#8

Hej,

Jag tror inte heller att det är särskilt troligt att man kan klara av hela processen på 3 år. Men det finns de som påstår det. Jag kommer tyvärr inte ihåg namnet på den jag läste om som påstod det. Det skulle möjligen kunna vara i det läget att man redan i början av denna reinkarnation är ganska färdig. Det beror förstås också på vilken information man har tillgänglig, vilka metoder man använder och hur angelägen man är att fokusera på omvandlingen.

Andra källor säger at det tar mellan 20 och 400 år. Det är mycket som ska göras.

Det lär bara finnas kring ett dussin som är helt rena och inkarnerade. Det är förstås svårt att veta säkert när man inte själv tillhör den lyckliga skaran utan har en bit kvar :-).

Vänligen

Kent

[Mariann]
11/11/08, 12:02 PM
#9

Jotack…flera liv kvar Flört Tyst

jag håller med dig där att jag tror man är rätt färdig när man kommer och bara behöver rensa lite så "mins" man…

men det var kul att läsa och se att det rimmar med hjärtchakrats utveckling Glad

gzstar
11/11/08, 12:14 PM
#10

#9 Ja, Hjärtchakrat och dess förbindelse med Innerjaget liksom med det yttre kosmos är definitivt viktigast.

Det känslomässiga engagemanget och viljan att leva efter dygderna är SÅ mycket viktigare än vad intellektet kan blända med.

gzstar
11/11/08, 12:24 PM
#11

På tal om hjärtchakrat och dess tolv blad…

Den alkemiska processen kan beskrivas som 3,5,7 eller 12 steg beroende lite på hur man vill gå in på subfaser. Jag tycker 5 passar bra på många sätt. Bland annat så motsvarar det de 5 sfärerna i livets träds mittenpelare. Det är mittenpelaren som Mystikern stiger upp i, medan magikern slingrar sig lite mer på vägen upp i trädet.

mvh

Kent

Hoppfull
11/11/08, 12:34 PM
#12

Ett dussin på hela jorden låter väldigt troligt tycker jag!

Men framför allt så tycker jag att det är viktigast att vi är här och nu och jobbar med den stund vi fått här denna gång. Hur långt vi hinner är inte så himla viktigt, utan mera viktigt är hur vi möter den stunden.

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

gzstar
11/11/08, 1:48 PM
#13

#12 Så sant. Vi har gott om tid. Och det finns glädjeämnen i nuet också.

Annons:
[Mariann]
11/11/08, 2:01 PM
#14

#11 Nu är det lite kabbala där va? med mystikern och magikern upp längs trädet…

12 "blad" säger ju den eviga visdomen att hjärtatchakrat består av så det stämmer ju. Jag opererar med 12 Oskyldig men det hindrar ju inte att se att dina faser stämmer Glad

gzstar
11/11/08, 3:43 PM
#15

#14 Ja,  Kabbalahn kanske låter lite utanför ämnet. Men egentligen inte. För trädet är bara en av många sätt som man kan använda sig av iinom kabbalan för att illustrera vägen. Koncentriska cirklar är ett annat. Egentligen är vägen utifrån och in, via hjärtats nollpunkt. Men jag återkommer gärna om det. Med en tydligare förklaring.

[Mariann]
11/11/08, 3:45 PM
#16

Kabbalan hör väl alldelse utmärkt väl till i de esoteriska sammanhangen Skrattande

gzstar
11/11/08, 4:21 PM
#17

#16 Javisst. Det har du så rätt i.

Blissis
12/6/08, 7:28 PM
#18

#10

"Det känslomässiga engagemanget och viljan att leva efter dygderna är SÅ mycket viktigare än vad intellektet kan blända med."

Gillar den kommentaren!!Skrattande Men utan att förringa intellektet som en hjälpare på vägen…

ojrip
12/6/08, 10:06 PM
#19

Hej. Tack för en intressant artikel.

Jag undrar… vägen vart? Till det man kallar upplysning? Till Sanningen? Till villkorslös Kärlek? Till Frihet?

En annan sak jag inte fattar… Om allt är Ett… Om det finns bara ett enda tidlös Nu… Ett evigt Liv… Hur kan det då finnas reinkarnation?

Och egot… jag förstår inte varför man ska göra sig av med egot. För mig är egot Jaget som människa. Mycket värdefull.

Namaste

Pirjo

[Spanaren]
12/7/08, 9:58 AM
#20

Så lättläst denna artikel är trots den är relativt lång. Tänk vad ögat kan luras med att dela upp allt i små viktiga stycken och sen så har man läst allt och tagit till sig det som är viktigaste för sin egen del.

Tack och Kram/ Bappi

Annons:
[Mariann]
12/7/08, 11:23 AM
#21

#20 Exakt så ska man läsa Skrattande ta till sig det som passar en själv och lämna det andra därhän….

#19 Förvisso hänger allt ihop och är ett, ett liv osv ett nu osv…

Men på vilket plan är man då när det upplevs?

Utveckling tar aldrig slut, aldrig,  utvecklingen går från att vara en liten omedveten ande/monad och ända till att kunna omsluta/vara ett solsystem sedan ett galaxväsen osv….

Så för att kunna se det som ett nu och en helhet ultimat då bör man vara minst 6 invigd, då har man kläm på hyffsat i alla fall solsystemets utvecklingväg. För att kunna förstå och hjälpa/styra utvecklingen för en galax krävs ännu högre invigningar…

Invigning= medvetandeutvidgning

Allt är ju liv/väsen i universum! Och allt har någon gång startat som omedvetet och gått från större o större medvetande.

Hur som så är det så jag ser det hela i alla fall. Oskyldig

Reinkarnation
behövs för att utveckla just detta medvetande, det går inte på ett liv att skaffa sig alla erfarenheter som ska göras och byggas in. Allt reinkarnerar, även jorden och solsystemet, även om deras längd är långt långt mycket längre än våra liv. Månen är ju en död planet och är därmed ett sklett som förmultnar över lång lång tid i rymden. Månen var levande i solsystemets tidigare inkarnation. Nu minns inte jag om det kallas kedja eller rund…Obestämd någon annan som vet kanske?

Upp till toppen
Annons: