Annons:
Läst 7315 ggr
[Mariann]
2008-11-26 07:38

Hjärteprocesserna och julens gåvor

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Av Asger Lorentsen. Lyckligtvis vet vi av erfarenhet och från inre studier att tyngd eller andra djupa hjärteprocesser förlöper som de ska i julmånaden. I de 4 adventsveckorna fram till jul förbereds vi till Kristi födsel i hjärtat, och denna födsel går in i de djupare delarna av hjärtat.

IMG_2088.JPG

Vad är då mer naturligt än att också gammal sorg och ensamhet berörs på vägen till att väcka hjärtedjupet? Är det inte naturligt att gå igenom egna inre lidanden när vi får väckt en känslighet inför lidandet och broder-systerskapet på denna jord? Och vad är inte mer naturligt än att något av personligheten måste smulas sönder, inte kan styra och mister sin identitet som centrum för medvetandet när vi närmar oss Kristi födelse i hjärtat? Och om du är en sensitiv änglamänniska som i ditt inre väsen samarbetar med Världsmodern Maria om att förbereda mänsklighetens hjärta på Kristi födsel i hjärtat, vad är då mer naturligt än att du också blir sensitiv inför det lager av hjärtesmärta som finns i det kollektiva medvetandet?

Om vi inte går igenom hjärtats djupa processer, hur kan vi då födas på nytt som mer medkännande och självförglömmande än förut? Och om dessa kvaliteter inte växer, hur kan vi då vara med till att skapa mänsklighetens gemenskap och samarbetet mellan människoriket och det andliga riket? Låt oss då minnas varje december att vi i dessa veckor får hjälp till att krossas, till att överlämna sig och till att bli sensitiva inför kärlekens rike.

Om egot tar kriserna för personligt genom att bekräfta självmedlidande och uppgivenhet går vi bara motvilligt genom processen. Då tillför vi en extra smärta som kanske inte är nödvändig. Men om den kommer så hjälper den med att visa hur lite vi förmår när vi isolerar oss i personligheternas små rum. Denna själverkännande kan då visa sig bli basen för en djupare acceptans och övergivning - kanske i själva juldagarna? Eller kanske nästa jul?

Om vi samarbetar fullt ut med den inre smärtan och med smulningsprocesserna, så glädjer vi oss över att bli sensitiva inför de djupare lagren, så blir vi tacksamma inför julinströmningens hjälp till att egot kan krossas lite mer, och så går vi på upptäcktsfärd i hjärtats djup. Vad upptäcker vi då? Då upptäcker vi att just genom att mista oss själva får vi kontakt med det djupare och mer universella livet. Då upptäcker vi julens verkliga gåvor.

IMG_2090.JPG

Julens verkliga gåvor är förmågan att vara i kontakt med det djupare lagret av gemenskap, glädje och frid som existerar bakom det yttre medvetandet. Änglariket förmedlar dessa kvaliteter i inströmningen från Solens hjärta och Kristus. Änglarna hjälper oss med den optimala förberedelsen i hjärtats djup i veckorna fram till julen. Från vintersolståndet den 21.12 och fram till och med den 25.12 (som uppföljes av de 12 heliga dagarna och nätterna) kommer kulminationen av julinströmningen i form av själva julens gåvor: Slöjorna i det kollektiva hjärtelagret förtunnas och julens vibrationer sänks ned. Det inre hjärtat får då möjlighet till att bli mer sensitivt än i andra delar av årets kretslopp. Denna sensitivitet kan ge oss förmågan att känna :

  • friden bakom den yttre världens dramer
  • kärleken som gudomens förmåga att famna alla
  • broder-systerskapet som förmågan till att känna att hela mänskligheten är vår familj, så andras ensamhet eller lidanden kallar på vår medkänsla och handling
  • glädjen som de inre ljusvärldarnas naturliga tillstånd av samklang med det universella livet

När vi är inne i den fas av julen när julens gåvor öppenbaras i alla sina rikdomar. Blir de då också uppenbarade för dig och mig. Ja om vi öppnar gåvopaketen. Hur öppnar vi dem? Genom hjärtats sensitivitet för stillheten, för änglariket, för själva livet, för pulsslaget i det planetara hjärtat och för att vår verkliga familj är den stora familjen: Mänskligheten, gudsriket, det universella broder-systerskapet. Vi känner det varje jul:
Väljer vi den yttre julen eller den inre julen?
Vad väljer vi i år?

Av Asger Lorentsen - Den Gyldne Cirkel

Annons:
Indiania
2008-11-26 09:46
#1

Har väl alltid kännt av den inre julen och tycker det är illa med all denna hysteri inför julen och att julens budskap försvinner i det materiella.

Här hemma har vi tonat ner shoppandet och all denna onödiga maten. Men granen är det lika roligt att klä fortfarande och i den hänger det bl.a Änglar Glad

Känner väldigt för Änglar de sprider så mycket godhet och lugn.Vill passa på att säga till alla: Försök att ha en lugn och fröjdefull jul i år!

Det skall jag själv försöka med, kram på er alla !

" Var nära naturen - var när dig själv "

Hoppfull
2008-11-26 11:23
#2

En vacker och tänkvärd text!

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

[Mariann]
2008-11-26 11:48
#3

för pulsslaget i det planetara hjärtat

Lyssna här

http://www.youtube.com/watch?v=CyLo9-Voy5s

Hoppfull
2008-11-26 12:00
#4

Mmmm, en av mina favoriter!

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

Indiania
2008-11-26 12:06
#5

Så otroligt underbart! Vet ni vad jag kom på, jag har nog lättare att ta in musikens känsla i min själ och hjärta än att förstå texter alla gånger.

" Var nära naturen - var när dig själv "

[Mariann]
2008-11-26 12:08
#6

#5 Låter i mina öron som en inkarnerad ängel Oskyldig

Annons:
lkn02001
2008-11-26 12:15
#7

mariann, sidan du länkar till på youtube finns inte!

[Mariann]
2008-11-26 12:19
#8

för mig funkar länken Obestämd

Indiania
2008-11-26 12:22
#9

#6 Det låter ju väldigt fint men kan du förklara dig lite mer……….

" Var nära naturen - var när dig själv "

[Mariann]
2008-11-26 12:25
#10

Fick bara en känsla av det du sa att du är en inkarnerad ängel…

du kan läsa lite här kanske Glad

Indiania
2008-11-26 12:33
#11

Nu förstår jag bättre, tack vare länken och det är mycket som stämmer in där……………Glad

" Var nära naturen - var när dig själv "

[Mariann]
2008-11-26 12:39
#12

Skrattande

[Mariann]
2008-11-29 13:22
#13

Ännu ett stycke som man kan märka det planetara hjärtat i, kanske tom bättre än det förra exemplet…

Albinoni

Annons:
Gaiatri
2011-12-22 10:48
#14

puttar upp denna fina artikel

Sajtvärd på Andlig utveckling

Tride
2011-12-24 16:33
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#15

Julefrid

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

szirius
2012-12-09 17:08
#16

puttarGlad

Upp till toppen
Annons: