Annons:
Läst 5684 ggr
[Mariann]
2009-06-10 11:03

Rosenkorset i vår tid 3

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Här kommer den sista och tredje delen som ger oss en inblick i vad Läran egentligen går ut på.

I vår förra artikel ROSENKORSET I VÅR TID tog vi upp den historiska bakgrunden till de nuvarande rosenkorsorganisationerna och nedan skall vi försöka kasta litet ljus över vad Läran egentligen går ut på. Vi uttrycker här enbart vår egen uppfattning – inte de andra rosenkorsarnas.

Assisi 22-29 sept 2007053.jpg

Rosen är en symbol för det högsta uppnåendet. Den är alkemisternas Guld, Kabbalas högsta sfär, buddhisternas Nirvana o.s.v. Givetvis är detta ett Mål som står mycket högt och inte kan man säga att alla rosenkorsare eller andra som vill närma sig detta Mål verkligen har nått det. Men det måste finnas en början då man ännu är långt ifrån Målet men kan börja ana det. Därför säger bl.a Jesus: ”Se, jag säger eder: Guds konungarike är inom eder”, d.v.s att börja förnimma och iakttaga det, eller Rosen i Hjärtat, som vi säger, är långt ifrån ouppnåeligt och otaliga har redan en sådan förbindelse, en aning om ett högre fält. Det är för att få hjälp med att komma in i en sådan sfär man vänder sig till olika lärosystem och vi presenterar här ett sådant system.

De första rosenkorsarna utgick från kristendomen, som de ville reformera, få mer esoterisk och mindre dogmatisk, något som f.ö alla nyhermetiker ville, se HERMETISMEN. De ville, för att ge kristendomen ett nytt innehåll, införa hjälpvetenskaper t.ex alkemin. Det tredje Manifestet Christian Rosencreutz Alkemiska Bröllop är ett exempel på det; hur Christian Rosencreutz efter en serie prövningar efter sju genomlevda dagar i Konungens slott till slut vinner den Gyllene Stenen, Guldet eller Rosen.

Klassiska Rosenkorsets Orden vill försöka väcka Rosen i hjärtat. En ros som ännu inte slagit ut. När den gjort det uppvisar den tre stadier, den vita och renande, den röda och kämpande, den gula och övervinnande rosens faser.

Orden riktar sig till Hjärtat (urminnesbilden) alkemisternas Materia Prima), Huvudet (upplysningen) och till Händerna (att övergå till befriande handling inom ett världsfält där nyckelordet är Fångenskap GNOSIS). Detta sker genom kontakten med det Kraftfält vi öppnar genom att tillämpa ritualerna. Allt det sker inom en Gemenskap där vi eftersträvar Frihet och där det uppstår Glädje.

Detta var några enkla ord om Läran och Vägen.

Här några ord av Henk Leene:

Ditt Livsträds fägring

är som ett under, o, herre

Det öppnar mina slutna sinnen

För Ditt gudomliga vara

Hemlighetsfullt omsluter dess krona mina sinnen

och viskar i min själs öra

visheten av begynnelsen och änden

Ur rötterna av dess kraftiga stam

ser jag saven stiga upp i dess rytm

och sammanlänka det som är nedan

med det som är ovan

Låt mig bli som Ditt Livsträd

ett skott på de kallades stam

AV: KROFF

Annons:
[Mariann]
2009-06-10 11:13
#1

Ett jätte tack KROFF för denna fina serie. Uppskattas! Glad

szirius
2009-06-10 12:31
#2

Jag vill också tacka så mkt!Glad

Aldebaran
2009-06-10 16:50
#3

tackar jag med..Bra att få en genomgång av detta… tackar..Glad

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Wargmane
2009-06-10 17:07
#4

Tack För Bra Läsning!!

Har inte vetat så mycket innan…mer än det man kan läsa på AMORC;s hemsida.

_B.B //Kristina

**Målet Är Att Livet ska Levas…
*…tha mi a' lorg…*
**
_Medarbetare på Existens

Upp till toppen
Annons: