Annons:
Läst 4470 ggr
[Mariann]
2008-03-17 09:45

GRUPPSJÄL

Gruppsjäl
På samma sätt som en människa har en personlighet så länge den lever, har varje enskilt djur i djurriket det också. Men dessa personligheter är inte som hos människan, att den utgått från en självständig själ eller individualitet, utan från en gruppsjäl som har mer än en personlighet i inkarnation på det fysiska planet på en gång.

Det kan vara fler eller färre i inkarnation, beroende på om djuret tillhör en utvecklingsmässigt lägre- eller högre stående art. När djuret dör, går det därför tillbaka till sin gruppsjäl, och alla de erfarenheter, den har insamlat i sitt fysiska Liv, kommer därför alla senare födda "personligheter" från samma gruppsjäl till godo. Det är det man kalder instinkt.

Efterhand som en gruppsjäl specialiserar sig och utveckler sig spaltar den sig så att varje enskild ny gruppsjäl efterhand innehåller färre och färre individer. För de högrestående sällskapsdjurens vidkommande är det bara några få. Till sist spaltas gruppsjälen så att det bara är ett exemplar eller en "personlighet" kvar, som därefter blir medveten om att den är åtskiljd från gruppen. Därmed sker individualiseringen där en ande (monad) förbinder sig med den, och den föds därefter inte mer som djur utan som människa.

Denna individualisering kan bara ske gennom de sju sällskapsdjur arterna, och processen ska stimuleras gennom kontakt med människor. Av dessa sju arter vet vi om fem: Hunden, katten, hästen, elefanten och en av de stora människoapor. De två sista vet man inte om ännu. Möjligtvis är de inte utvecklade ännu.

I den nuvarande perioden kan det inte födas fler individualiserade djur som människor, för vi hör att "dörren till människoriket är stängd". De djur som nu individualiseras träder in i ett slags nirvana och "sover" där, tills den rätta tidpunkten inträffar i en senare period, där det då kommer finnas passande människoformer till dem. En gruppsjäls utveckling börjar redan i mineralriket och fortsätter i växtriket, där förhållandet är ungefär det samma som i djurriket.

Hämtat från Kentaurnet

Annons:
[Mariann]
2008-03-17 12:30
#1

Det var ju lite lustigt detta att denna låg på tur… visste inte om att det ordet fanns med i ordlista.

Så blev det lite bekräftat det jag sa häromdagen i nått inlägg om djursjälarna…

Gronstedt
2008-03-17 12:32
#2

Är det inte en stor förlust att mista gruppsjälen?

[Mariann]
2008-03-17 12:38
#3

Som jag förstår det sker ju denna delning spaltning till större och större enhet med färre o färre "personligheter" succesivt, så jag tror inte att det är en förlust, det går antagligen väldigt långsamt.

Gronstedt
2008-03-17 12:45
#4

#3: OK. Det låter ju lite läskigt annars, att plötsligt bli av med hela stora erfarenhetspoolen och vara alldeles ensam …

Det du kallar gruppsjäl verkar likna det jag kallar reptilhjärnan. Jag anser att det är ett av människans största problem att hon som art har dålig kontakt med sin reptilhjärna Fundersam. Jag tycker varje modern människa borde sträva efter att leva mer i reptilhjärnan - men jag är kanske en bakåtsträvare Generad.

[Mariann]
2008-03-17 12:47
#5

Ok… så du vill tillbaka till gruppsjälen inte till din "personliga själ"?

Gronstedt
2008-03-17 12:51
#6

#5: Om det nu är detsamma som reptilhjärnan, så menar jag att man har nytta av båda. Instinkter (som kan anses vara konsekvenser av gruppsjälens erfarenhet) är minst lika viktiga som den personliga "högre" tankevärlden. Tycker jag, alltså. Därmed inte sagt att jag vill vara ett "själlöst" djur - vill ha båda, som sagt.

Annons:
[Mariann]
2008-03-17 12:52
#7

Instinkter har vi!! BRA! för de är överlevare…. alltås jag menar de gör att vi överlever!

Wassago
2008-03-17 16:44
#8

Man har uppenbarligen inte tänkt på vår närmaste paralella värld, havet… Valarna och delfinerna, som man idag vet intelligents mässigt ligger på samma nivå som människan lika så individualliteten och på det känslomässiga planet… Dom har åxå ett väl utvecklat språk, skulle kunna vara nr 6

Sjökon, synnerligen intelligenta i klass med dom högsta primaterna och har ett klart och högt utvecklat språk, individualister och binder livslånga känslomässiga band. Nr 7 kanske…

För balansens skull finns det en "motsatssliknelse" till allt…

I stort som i smått går allt igen… Som liknelse skulle man kunna jämföra människan med mannen och valarna med kvinnan (och som vanligt glöms "kvinnans" kvalifikationer bort och "räknas" inte riktigt)

camillal777
2008-03-17 18:38
#9

#8    Jag tänkte också på havet,delfiner, fiskar är ju också väldigt kloka det glömmer vi lätt bort. Eller vi har aldrig ens funderat så kanske?

Wassago
2008-03-17 20:05
#10

#9 delfiner är inga fiskar, inte övriga valar och sjökor heller, dom är högt utvecklade däggdjur precis som vi människor.. Men nog ack så bortglömda tyvärr!

[Mariann]
2008-03-17 20:05
#11

Man har lyckats mäta språket   hörde jag häromdagen och kan mäta hur "intelligent på en skala språket var. jag tror det har räknats ut isamband med utomjordisk kontakt. De som hade det mest "intelligenta" språket på Jorden är knölvalarna.. delfinerna låg under människan… jag tror vi had 6 på 10 gradig skala o delfinerna 4, valarna tror jag låg på 8….

Nu minns jag dåligt för det sades inte intelligent utan man använde ett annat ord…

[Mariann]
2008-07-22 21:38
#12

puttar upp med tanke på "flug tråden"…

[Mariann]
2009-01-29 12:01
#13

Också puttas den igen med tanke på djur och ande tråden

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
[Mariann]
2009-01-29 12:04
#15

Måste också i detta sammanhang puffa för artikeln Andens involution och hela den serien egentligen. Men läs andens involution i alla fall. Oskyldig

lkn02001
2009-01-29 12:27
#16

men jag undrar:

vad är det som bestämmer att det bara är 7 arter som kan utvecklas till människa? och hur kan vi veta att det är sju arter om vi bara vet om 5?

får funderingar runt detta som jag inte haft kring tidigare texter du publicerat Mariann, förut har jag känt att "pusselbitarna" hamnar på plats, att det känns i själen att det stämmer. men med denna text blir jag osäker, det synkar inte inuti mig. Hur får Asger (jag antar att det är han) fram denna information? kommer det bara till honom eller har han på något sätt bevisat att det är så?

Utifrån detta kan alltså inte en mask utvecklas mer än inom sin gruppsjäl. Däremot en hund har privilegiet att utvecklas genom reinkarnationer till att bli mer självständig och till slut får ynnesten att bli människa. nja.. jag vet inte helt enkelt.. övertyga mig!

Denna kommentar har tagits bort.
[Mariann]
2009-01-29 12:39
#18

#16 Först, det är inte Asger utan detta kommer från Kentaurnet och ur den esoteriska ordboken, det är alltså en ordförklaring.

Den bygger på Alice Baileys informationer och därmed då Tibetanen dvs mästaren DK.

Därmed inte sagt att det ska vara sant till 100%.

Detta med de 7 djuren kan nog var sant, för jag kan se att alla utveckling leder framåt och en mask går ju inte att jämföra med en hund, likväl som en ordinär människa (nyligen individualiserad) inte går att jämföra med en som står i sin sista inakrnation på jorden för att ta 5 invigningen.

Det viktiga här är ju inte att tänka i högt o lågt i den meningen att något däremed är sämre, för då cyklar man.

Om du läser artikelns andens involution kanske du får mer nycklar till din inre förståelse. Obestämd

[Mariann]
2009-01-29 12:46
#19

Här hittar man artikeln Andens involution

[Mariann]
2009-01-29 12:48
#20

Måste också förtydliga att siffran 7 inte behöver stämma, i #18 utan jag menar principen om att man utvecklar högre o högre medvetande.

Annons:
Aldebaran
2009-01-29 13:23
#21

Just nu så finns det från esoteriskt håll att det bara finns en grupp djur kvar som kan individualisera och det är dom sk. "människoaporna"  Gorilla och Chimpans..

jag kommer att komma tillbaka till detta när jag fått mera fakta samt hur den är framtagen, sedan är det som alltid upp till var och en…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

lkn02001
2009-01-29 16:41
#22

men det jag menar är att jag undrar varför det är förbehållet endast en grupp djur och inte alla. varför kan inte en mask utvecklas till en mygga-fluga-spindel-fågel-räv-hund-apa-människa? jag skulle vilja ha ett svar på varför den uppdelningen finns.

för mig låter det ungefär som att människor med hög panna är vådsbenägna eller att mörkhyade är mindre vetande, de kan aldrig bli som oss…

jag får väl ta och läsa den artikeln igen.

aldebaran, gör gärna det!

[Mariann]
2009-01-29 16:44
#23

Precis så som du säger det är ju så det menas (antar jag). I alla fall så tänker jag mig det så.

Så jag kanske inte förstår frågan riktigt. Obestämd

lkn02001
2009-01-29 16:52
#24

Denna individualisering kan bara ske gennom de sju sällskapsdjur arterna, och processen ska stimuleras gennom kontakt med människor. Av dessa sju arter vet vi om fem: Hunden, katten, hästen, elefanten och en av de stora människoapor. De två sista vet man inte om ännu. Möjligtvis är de inte utvecklade ännu.

men det är klart att man också kan tolka det som att alla djur kan utvecklas, men att det bara är de sju som direkt sedan kan bli människor.

jag måste kontemplera över det här. har alltid varit övertygad om att jag kan återfödas som en fluga om det vill sig. har aldrig känt att min fysiska kropp står över någon annan sorts fysisk kropp.

[Mariann]
2009-01-29 16:58
#25

precis så!

Att alla djur utvecklas och att man ändar i en av dessa 7 arterna och därifrån så blir man individualiserad, dvs får en kausalkropp och kan inkarnera som människa.

Aldebaran
2009-01-30 12:23
#26

Vi befinner oss nu i 4:e Rundens 5: Rotras och går så smått in i den nya 6: Rotrasen som håller på att utvecklas och växa fram i USA. Vi har nu kommit så långt i evolutionen på denna planet så att dörren verkar vara stängd för alla utom dom stora "människoaprona" typ gorilla och chimpans. Vi har inte så primitiva människoraser  kvar att detta verkar vara möjligt. Dom djur som lyckas individualisera dvs. kommer att tillhöra människoriket i nästa liv kommer därför att läggas i "dvala" tills nästa kjedja startar. Dvs. efter 7:e rundens 7:e rotras Vi har kommit lite drygt hälften nu.

Lite om Rotraser.

I Jordkjedjan dvs vår planetkjedja (vår evolution) så går det 7 runder med 7 rotraser i varje rund. Varje rotras har i sin tur 7 underraser. Där vi den ariska är 4:e rotrasens 5:e underras.

Dom 2 första Rotraserna var mer astrala och eteriska innan vi fick kjotlar utav skinn som det står i bibeln. Det betyder ju inte att Adam och Eva fick djurhudar att täcka sina nakna kroppar då dom blev förvisade ur Edens Lustgård. Det betyder nog mera att kropparna blev fysiska. Den 3:e Rotrasen är den "färgade" som nu är våran äldsta levande ras. Asiater och urbefolkningen i Amerika tillhör liksom oss den 4:e Rotrasen men ligger bland dom första tre underraserna (vilka är jag osäker på), bägge dom två sägs vara "rester" av den atlantida rasen som gick till stora delar under då Atlantis sjönk. Alla raser inklusive vår kommer förr eller senare att ge plats för nya raser som evolutioneras in. 7 Rotrasen så kommer vi åter bli eteriska och halvastrala…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

[Mariann]
2009-01-30 12:28
#27

När man ska sätta sig in rotraserna behöver verkligen huvudet vara på skaft!

Det är sannerligen intressant dock…

Annons:
lkn02001
2009-01-30 13:48
#28

hmm.. intressant! vad jag förstår så är det alltså så att vi som är människor (du skriver ariska men det förstår jag inte riktigt, menar du att t.ex. afrikaner är på en annan själsnivå?) har själar som är den 4 rundans 4 rotras och 5 underras?

Om jag utvecklas under denna livstid kan alltså min själ hamna i en kropp som finns i 6 underrasen eller 5 rotrasen (beroende på hur man räknas, det vet jag ju inte)?

Har jag förstått det rätt när jag talar om själarna? det är ju ändå själen som befinner sig i en kropp, denna kropp kan förändras vid varje inkarnation. Om min själ har nått ett visst tillstånd efter detta liv så kan min fysiska kropp bli en helt annat än en människas utifrån det esoteriska tänket om själens utveckling.

Utifrån detta borde en kanin kunna utvecklas till en hund och därefter till en apa och sen människa. Varför måste "gruppsjälarna" vänta på att just människan når varvet runt? och varför ska människan som sig utvecklas varvet runt? är det inte själarna som utvecklas?

hmmm….. huvudet på skaft var det.

vart kan man läsa mer om detta aldebaran?

Aldebaran
2009-01-30 15:47
#29

Nej afrikaner i allmänhet behöver inte vara på en annan själsnivå än oss, det är inte så jag menar. jag menar bara att den som ras är mycket äldre än våran. Och därför kommer den så småningom enl. den esoteriska evolutionsläran försvinna liksom dom två andra Rotraserna med sina vardera 7 underraser. Liksom våran underras engång kommer att försvinna för att lämna plats åt andra nya raser. Själarna går ju vidare i dom nya raserna..

Om du i nästa liv kommer att tillhöra 6:e underrasen vet jag inte, det beror ju på karma samt vad du kan tänkas ha för uppdrag/arbete att utföra.. det är ju ingen slump att många människoraser finns på engång. Mångfalden berikar livet som det heter. De flesta människor vet inte hur rätt dom har i detta.

Den fysiska kroppen måste ju passa den alltmer utvecklade själen så därför ändras kropparna efter hand, helt enligt dom stora naturlagarna.

I Den Hemliga Läran kan man läsa om allt sånt här.. Mycket kryptiskt skrivet verk i två delar ca 1000 sidor vardera…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

lkn02001
2009-01-30 15:59
#30

det är jätteintressant men de tunga böckerna avvaktar jag nog lite med… Oskyldig

[Mariann]
2009-01-30 16:05
#31

kanske denna kan ge lite..

Rotraser

[Mariann]
2009-01-30 16:05
#32

även denna

[Mariann]
2009-01-30 16:06
#33

ännu mer att tugga sig igenom

här

molly57
2009-01-30 17:30
#34

Jag fundera lite på denna fråga. Jag har haft ( och har en hund,som varit mitt allt.Utan honom,vet jag inte om jag överlevt) kontakt med en hund.Det har inte bara varit en gång utan flera. Känner oftas hans närvaro,när jag har det extra svårt. Han har också kommit fram vid sittningar.Mediumen har bekräftat att han finns vid min sida.

Tillägga att denna hund,var utöver genomsnittet.Han har räddat livet på mig två gånger( Det var en ovanligt klok hund. Han var också medial,jag skulle kunna skriva en hel bok,om denna kloka hund)Likså  min brors liv. Han gav mig också mentalstöd under min uppväxt som har varit mkt svår.Det känns lite märkligt att han inte skulle ha en "egen" själ.Och hur kommer det då att han finns vid min sida.Kommer han med hela högen djursjälar då??

Jag har även haft fyskisk kontakt,med en av mina katter som gick bort.Hon hoppade upp i min säng (som hon brukade,när hon fanns här i livet)Jag glömde bort,att hon inte fanns längre.Jag läser min bok,känner tydligt hur hon hoppar upp i sängen,av ren reflex så sträcker jag ut handen för att kela med henne.När jag kommer i håg att hon var borta. Detta hände ca 1 månad efter hennes bortgång. Det var också den ända gången jag fick besök av henne.Precis som hon ville ta ett sista farväl.Jag för mig har har djuren en egen själ.Men att t:ex myror ect,har en gruppsjäl.

Åsa

Annons:
Aldebaran
2009-01-30 17:48
#35

Alla djur har en gruppsjäl… Hundar, katter tamboskap etc är flera kroppar om samma själ..Individualiserade dvs. få en egen själ blir du först på människostadiet. Det som gör att du inte fick någon mer kontakt med den delen av atsralkroppen som tillhörde din katt, är att astralkroppen av djur upplöses ganska så fort efter döden. Dom går upp i sin gruppsjäl fortare för att på så sätt reinkarnera fortare…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

molly57
2009-01-30 18:03
#36

Detta är inte mitt sätt att se det. Typisk oss männsikor,Vi har ju alltid ansett oss för mera än andra. Ändå är just vi som tar dö på själv ( sågar av den pinne vi sitter på) Inte så interliget precis..

Då har jag en hel hög med gruppsjälar med mig då. För jag känner och vet att Puck (hunden) finns hos mig.Vilket även medium kan bekräfta.

Aldebaran
2009-01-30 18:14
#37

För mer än andra? Vad menar du?

Du kan vara lugn, vi kommer inte ta dö på oss själva. Allt ingår i den Gudomliga planen. (människan spår men Gud rår) som det heter.

Har du din hund Puck bredvid dig så har du en del av en gruppsjäl och inte en hög av gruppsjälar.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Farwuq
2009-01-30 19:52
#38

Jag inser att jag borde läsa "Den hemliga läran". Jag har haft böckerna i bokyllan i år, men har avskräckts när jag bläddrat i dem. Språket och tankegångarna förefaller lite svåra och oklara för mig, få se om jag tar ny sats, bokmärket sitter kvar på sidan 215 i första delen.

Flört

Detta med gruppsjäl. Kan man inte tänka sig att även människan på något sätt tillhör någon överordand grupp, en slags gruppsjäl? Man talar om att man har en guide och hjälpare på den andra sidan, kan man inte kalla dessa för en slags överordanad själslig funktion? Ett slags gruppsjäl.

Där de hjälper dig "i dag" och du dem "i morgon", som en slags skolklass?

Eller är den okunnige Farwuq helt ute och reser?

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Aldebaran
2009-01-30 20:00
#39

Mmmm ja, vart går resan??? Flört ha haha

Fast tanken é inte så dum… Vi har ingen gruppsjäl, men vi kan leva i grupper (skolklasser om du så vill), ibland träffar man på någon ur samma grupp (sin tvillingsjäl som folk ibland säger sig ha hittat)

Hjälpare på andra sidan, då är det oftast vi nu levande människor som under vår sömn är ute och hjälper till.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Farwuq
2009-01-30 20:06
#40

På tal om inget: Är det någon av er som har hört begreppet "Anti atma" ?

Jag frågar på förekommen anledning.

Jag tolkade det som "motsjäl", något som man kan förklara "som andra sidan på myntet" i detta fall själen.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Aldebaran
2009-01-30 21:20
#41

AntiÖverjag… mmm nej det har jag inte hört…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Annons:
Farwuq
2009-01-30 21:47
#42

Hm… Undras vem hon var?

Obestämd

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

[Hukanson]
2009-01-30 22:09
#43

Det låter rimligt att det fungerar som du skriver. De gruppsjälar som uppstår i mineralriket färdas genom djurriket för att genom de fem individualiteterna komma in som människosjälar. Kanske man frågar sig om det då uppstår fem olika raser i processen ? Första gången jag tänkt att vi är olika själsraser. Ifall det ska ses som en evig transmigration som alla måste genomgå.

lkn02001
2009-01-30 22:16
#44

om man tänker så här är det ju viktigt att komma ihåg att människan inte är det sista och slutgiltiga rasen. Eller, måhända den sista fysiska boningen för själen men vår resa slutar ju inte här

molly57
2009-01-30 22:49
#45

Jag tror inte på gruppsjälar, utan att vi är individer som utv(utan ha varit maskar i tidigare liv.Inget ont om maskarSkrattande.) Utan att själen utv,att alla liv (tror på tidigare liv/karma,i mänsklig form) är en skol.

Hur det är med den saken återstår att se. Ingen vet till hundra procen,utan vi tro. Även så  jag.Jag har läst en hel del böcker som styrker "mitt" sätt att se. Om dessa böcker säger sanning vet jag inte.

Hur som helst ska det bli intressant och se,vad som händer o sker.Men jag hoppas det dröjer ett tagFlört

Aldebaran
2009-01-30 23:10
#46

Var ooch en blir ju salig på sin egen tro och det är ju det viktigaste.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

molly57
2009-01-30 23:37
#47

Precis!! vilket är turSkrattande

[Mariann]
2009-02-01 21:12
#48

Vi ingår i en folksjäl… en inte gruppsjäl och folksjälen variera ju från liv till liv beroende på vilket land  nation man inkarnerar i.

Annons:
Upp till toppen
Annons: